Att sälja ett hus med Feng Shui: vad man bör och inte bör göra enligt denna urgamla trendpraxis

av Titti Carlberg

29 September 2023

Att sälja ett hus med Feng Shui: vad man bör och inte bör göra enligt denna urgamla trendpraxis
Advertisement

Att möblera sitt hem är en form av konst. Alla har sin egen smak, men det kan också inkludera föreningen av element som kanske inte har något med varandra att göra, och som framför allt kan förstöra miljön och sprida negativ energi
Faktum är att även inomhusmiljöer utstrålar energi, och mycket beror på föremålen som placeras i rummen.

När det kommer till att möblera en bostad hänvisas många till Feng Shui, som är en uråldrig praxis av kinesiskt ursprung, för att skapa en harmonisk miljö. Den bygger på tron att organiseringen av föremål och energiflödet kan ha en betydande inverkan på en persons liv, hälsa och lycka.

via Love to Know

Advertisement

Feng Shui för att sälja en bostad

Feng Shui för att sälja en bostad

Pickpik

Feng Shui-tekniken är inte bara mycket användbar för inredning, utan kan också ha en oväntad funktion, det vill säga att användas för att sälja ditt hem. Allt du behöver göra är att följa reglerna i denna uråldriga konst för att få ditt hem sålt så snabbt som möjligt.

När du är på jakt efter en lägenhet att köpa besöker du dussintals innan du hittar den perfekta. I samma ögonblick som du hittat den rätta, uppfattar du vibrationer som får dig att säga "detta är den rätta", och Feng Shui spelar en grundläggande roll i detta.

Så varför inte använda den för att få ditt hem sålt?

Advertisement

Grundläggande regler

Grundläggande regler

Images Money/Flickr

Feng Shui indikerar några diktat att följa för att säkerställa att bostaden kan säljas:

  • Ta bort föremål som bär med sig husägarens energi. Bostäder behåller energin hos de som bor i dem, varför det kan vara svårt att få sålt. Så länge bostaden är energiskt knuten till nuvarande eller tidigare ägare kan det stöta bort potentiella köpare. Av denna anledning skulle det vara bättre att eliminera all personalisering, såsom familjefoton.
  • Städa noga. Ett rent hem ser inte bara mysigare ut, utan hushållssysslor är nyckeln till att rensa ut blockerad energi.
  • Rensa i källaren och på vinden. Det bästa är att plocka bort alla föremål från dessa platser, eftersom de kan skapa press på eventuella köpare.
  • Öppna fönstren och släpp in ljuset. Luft och solljus gör att stillastående energi försvinner och ny energi släpps in.

 

Teorin om den galopperande hästen

Teorin om den galopperande hästen

freepik

En av de mest utbredda Feng Shui-teknikerna som gynnar försäljningen av en bostad är den om den svarta hästen. Denna praxis består av att placera en bild eller liten staty av en galopperande svart häst på väg mot husets ytterdörr, det ska se ut som att hästen är på väg att galoppera ut.

Faktum är att hästen är en mycket kraftfull figur som skildrar negativ energi som lämnar bostaden.

Kände du redan till denna teknik?

Advertisement