Knappen på fjärrkontrollen till luftkonditioneringsapparaten som sänker elräkningen har avslöjats

av Titti Carlberg

25 Juli 2023

Knappen på fjärrkontrollen till luftkonditioneringsapparaten som sänker elräkningen har avslöjats
Advertisement

Under sommaren, i vissa delar av världen, blir värmen outhärdlig, man orkar knappt röra sig och man känner att alla ens krafter sviker. När man är ute och går letar man efter skuggiga områden, men inte ens i dem kan man skydda sig från de höga temperaturerna. I hemmet kan en ekonomisk lösning representeras av en fläkt, men ofta verkar även den bara sprida varm luft. De som kan anse sig lyckliga är de som äger en luftkonditioneringsapparat, men den tråkiga faktorn till denna representeras av räkningen.

Det finns faktiskt en risk genom att hålla luftkonditioneringen påslagen för länge att det kommer en väldigt hög räkning, men det finns ett knep för att spara in de pengarna.

Donald Trung/Wikimedia Commons

Donald Trung/Wikimedia Commons

Under perioder av brännande värme är luftkonditioneringen den enda riktiga allierade, den tillåter dig motstå höga temperaturer, men detta ger dock inte bara fördelar. Faktum är att dess överdrivna användning har en betydande inverkan på elräkningen. Man riskerar att bli tvungen att betala en enorm summa pengar bara för att försöka sänka värmen lite genom luftkonditioneringsapparaten.

Ju fler nya modeller man köper, desto mer sparar du naturligtvis, eftersom de tillhör bättre energiklasser. I vissa fall verkar det nästan som att det enda sättet att spara pengar kan vara att avstå svalare luft, men så är det inte, det finns knep som gör att du enkelt kan kontrollera kostnaderna.

Faktum är att fjärrkontrollen har en grundläggande roll för att man ska kunna spara pengar. Många människor begränsar sig bara till att använda den för att slå på, stänga av och reglera temperaturen, men om man studerar och analyserar den kan man upptäcka nya och oväntade funktioner. Den har faktiskt en knapp som låter dig att spara mycket pengar.

Advertisement
Pexels

Pexels

Det finns en knapp på fjärrkontrollen som gör att du kan spara mycket pengar, det är det så kallade "eco-läget". På detta sätt kommer luftkonditioneringen automatiskt justera sin prestanda genom att utvärdera temperaturen i omgivningen så att det blir en låg temperatur, vilket innebär lägre elräkning. 

En annan väldigt användbar knapp är powerful, detta läge kyler ner rummet mycket snabbare, så att du kan stänga av luftkonditioneringen tidigare. Men under användningsperioden för det maximala effektläget kommer förbrukningen vara högre, så denna knapp bör användas med försiktighet och eftertänksamhet.

Det finns även andra knep för att spara pengar, ett av dessa är att köpa en apparat med energiklass A eller A+++. Det är just dessa modeller som gör att du kan sänka kostnaderna med cirka 30%.

Advertisement