Hänger cigarettröken kvar i rummet? 5 knep för att få bort alla spår

av Titti Carlberg

24 November 2021

Hänger cigarettröken kvar i rummet? 5 knep för att få bort alla spår
Advertisement

Det finns många lukter som tenderar att stanna inomhus under en längre tid: lukten av bränd mat, fukt, några särskilt aggressiva rengöringsmedel. Lukten av kall tobak är en av de mest irriterande. Att röka inomhus är aldrig en bra idé, eftersom lukten tar en lång tid att försvinna och röken fastnar på väggarna och föremålen i rummen och gör dem gula. Men det finns en lösning på allt: tack vare dessa knep kan du bli av med cigarettstanken effektivt och på kort tid.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

1) Öppna fönstren: Detta är kanske det mest triviala tricket, men utan detta första steg riskerar alla andra trick att förlora sin effektivitet. Det första man bör göra, för att bli av med lukten är att låta utrymmena att ventilera.

2) Rengör askoppen: efter användning bör askoppen diskas: släng fimparna och desinficera den smutsiga askoppen med rengöringsmedel. En del av den dåliga lukten lägger sig nämligen där i.

3) Strö ytor och föremål med bikarbonat: Bikarbonat är en bra allierad hemma: att strö det på ytor som luktar tobak kan vara en bra början. Till exempel om någon har rökt i sovrummet bör du strö bikarbonat på överkastet och låta det verka i några timmar. Sedan är det bara att tvätta det i tvättmaskinen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

4) Använd vit vinäger: Denna produkt finns i alla hem: den används främst i köket, för att smaksätta rätter, men den kan också vara användbar för att lösa vissa problem relaterade till hemmet. I allmänhet hjälper faktiskt vit vinäger att eliminera dålig lukt som lämnas av cigaretter. Det räcker med att placera en plastbehållare med vit vinäger i rummet som du vill deoderisera. Om du vill agera djupare kan du spraya vit vinäger på tyger och föremål.

5) Använd träkol: grillkolet du vanligtvis använder för att grilla är ett naturligt luktdämpande medel. Det eliminerar helt den dåliga lukten från tobaksrök. Återigen, placera helt enkel en bit kol i en skål som du bör ställa i det rum där lukten är som starkast.

Kände du redan till dessa knep? Har du någonsin applicerat dem?

Advertisement