Var ska man placera toalettpappret? Du kanske har den på fel plats i badrummet

av Titti Carlberg

28 Augusti 2023

Var ska man placera toalettpappret? Du kanske har den på fel plats i badrummet
Advertisement

Den produkt som aldrig får saknas i folks hem är förvisso toapapper. Faktum är att när man kliver in i badrummet är det det första man tittar efter, man måste försäkra sig om att det finns innan det är försent. Det är dock inte alltid så lätt att se det, det finns människor som bestämmer sig för att placera rullen väl synligt, men andra verkar nästan skämmas över toapappret, eller så är det en estetisk faktor, och väljer att dölja det genom att placera rullen på mindre synliga platser.

Det finns dock en perfekt plats att placera toalettpappersrullen på.

Advertisement
Pexels

Pexels

Den grundläggande aspekten av var man ska placera toalettpappret i badrummet är att det inte får vara för långt från toalettstolen, det måste finnas tillgängligt utan att man ska behöva resa sig upp för att hämta det. Just på grund av den roll det spelar finns det en specifik punkt där pappret bör placeras. Naturligtvis så nära toastolen som möjligt, alltid till hands. Man ska på sin höjd bara behöva sträcka ut armen lite för att det.

Advertisement
Elya/Wikimedia Commons

Elya/Wikimedia Commons

Den rätta platsen att placera toalettpappret på är vanligtvis till höger om toalettstolen, på en höjd mellan 40 och 60 cm från golvet. Sedan kan du självklart bestämma själv vilken hållare du vill ha till rullen, det finns otaliga på marknaden, både för att hakas fast på väggen och de som man placerar på golvet. Ofta beror valet på dessa föremål främst på storleken på badrummet, om det är litet väljs oftast en lösning som tar en liten plats, en väggmonterad rullhållare som bara skruvas fast. Om du inte vill borra hål i väggen kan du välja en med sugkoppskrokar, men de är bara bekväma om du har en slät vägg som gynnar grepp.

Wolfmann/Wikimedia Commons

Wolfmann/Wikimedia Commons

En annan lösning, som framför allt används av de som har ett stort badrum, är en golvmonterad toalettpappershållare, det vill säga en pelare där man sätter rullen i den övre delen. Oavsett vilken typ av hållare du väljer är den kategoriska aspekten att placera den nära toalettstolen.

Kände du redan till vilket som är rätta platsen att placera rullen på?

Advertisement