Ett gammalt kassaskåp lämnas på en återvinningscentral: arbetarna öppnar det och tror knappt sina ögon

av Titti Carlberg

10 Augusti 2023

Ett gammalt kassaskåp lämnas på en återvinningscentral: arbetarna öppnar det och tror knappt sina ögon
Advertisement

Kassaskåp används vanligtvis till att lägga in värdesaker i, som ingen obehörig ska kunna öppna utan att känna till rätt kod eller ha tillgång till nyckeln. Arbetarna på en återvinningscentral öppnade dock ett, och de hade aldrig kunnat föreställa sig överraskningen de fick: det låg något helt oväntat i kassaskåpet.

via Daily Mail

wallpaperflare

wallpaperflare

I många hem och på många hotellrum finns det kassaskåp, där ägarna lägger sina värdesaker som de inte vill lämna utan tillsyn. Utöver de mer moderna, utrustade med digitala koder och mekanismer, är det även möjligt att stöta på äldre modeller, utrustade med en enkel nyckel som man helst inte ska tappa bort. I denna artikel ska vi berätta om ett gammalt kassaskåp som hade en otrolig överraskning reserverad för dem som öppnade det.

Faktum är att det är lätt hänt att man glömmer bort att man har lagt något extremt viktigt i ett kassaskåp eller att det förloras under årens gång. Så, efter en lång tid kanske någon hittar det och blir chockad över innehållet i kassaskåpet. Det kan vara tidstypiska porträtt, familjesmycken eller föremål som fått ett ovärdigt värde på grund av den förvärvade rariteten som har mognat under årens gång.

I detta fall var upptäckten dock av en helt annan karaktär.

 

Advertisement

Leveransen av kassaskåpet var inte förutbestämt

Leveransen av kassaskåpet var inte förutbestämt

publicdomainpictures

Platsen där kassaskåpet i fråga hittades är Great Blakenham, i Storbritannien, där Sackers återvinning, skrot- och avfallshanteringsföretag finns. Detta mystiska föremål hamnade just där, bland en massa andra personliga tillhörigheter vars öde gradvis avgörs, genom att välja om de ska säljas på auktion eller doneras till välgörenhet.

Under ett mycket normalt arbetspass uppmärksammade de anställda en lastbil utanför infarten, redo att göra en oväntad leverans. Företagets ansvariga Helen Crapnell, gick med på att ta emot varorna och chauffören började med att lasta av fyra stycken kassaskåp. Tre av en nyare modell, medan det fjärde såg ganska antikt ut. Chefen meddelade de anställda att de som var i gott skick egentligen skulle ha levererats nästkommande dag, medan hon inte visste något om det sista. Så arbetarna tog hand om att skanna dem för att se om de var tomma.

Men det sista kassaskåpet väckte deras nyfikenhet: det såg verkligen ut att vara gammalt och med chefens godkännande började de klippa upp det. När de väl öppnat det fick de syn på innehållet som lämnade dem mållösa.

Det otroliga innehållet som chockade de anställda

Det otroliga innehållet som chockade de anställda

hippopx-Not the actual photo

I kassaskåpet fanns flera buntar sedlar och en massa påsar fulla med mynt. Efter att ha räknat pengarna insåg arbetarna att den totala summan var lika med 20.000 pund. Det var mycket pengar, men fortfarande giltiga och fullt användbara.

Ingen av dem hade föreställt sig att ett föremål som var avsett för en återvinningscentral kunde innehålla en så hög summa pengar och de anställdas reaktioner var fyllda av misstro. De tvekade dock inte att kontakta polisen för att lämna över fyndet. Pengarna förvarades i ett halvår hos polisen, i väntan på att den rättmätige ägaren skulle träda fram. Vilket aldrig hände.

Personalens ädla gest: detta hände med pengarna

Personalens ädla gest: detta hände med pengarna

Pxhere-Not the actual photo

En man gick till polisstationen och hävdade att han var den rättmätige ägaren till kassaskåpet och dess innehåll, men han kunde inte bevisa giltigheten av hans information. Vid den tidpunkten fattade Sackers personal ett lovvärt beslut: att skänka pengarna till välgörenhet, uppdelat mellan St Elizabeths Hospice i Ipswich och East Anglia's Childrens Hospice.

"Polisen kunde aldrig bevisa att det var bytet från ett brott, så vi gick till domstolen och berättade för domaren namnet på de välgörenhetsorganisationer vi ville donera pengarna till" sa Crapnell. "De är till fantastiska ändamål, och vi ville donera pengarna till en lokal plats för att verkligen göra skillnad."

En oväntad överraskning, som kom från vem vet vem, som användes till en nobel handling: ett utmärkt initiativ som få skulle ha beslutat att stödja.

Vad tycker du om detta?

Advertisement