Hon skapar en kopia av sig själv med artificiell intelligens för att bli en virtuell flickvän

av Titti Carlberg

21 Maj 2023

Hon skapar en kopia av sig själv med artificiell intelligens för att bli en virtuell flickvän
Advertisement

Artificiell intelligens vinner alltmer mark i våra dagliga liv, så pass att gränsen mellan verklighet och fiction blir alltmer suddig. Interaktioner blir alltmer avancerade och trovärda, det går till och med att ha en virtuell partner genom specifika chatbots.

För att kunna dra nytta av detta, skapade en ung influencer en fiktiv kopia av sig själv, vilket på väldigt kort tid gav henne en betydande inkomst
Låt oss ta reda på i detalj hur hon gjorde.

via Daily Star

Advertisement
Caryn Marjorie/Twitter

Caryn Marjorie/Twitter

Caryn Marjorie är en 23-årig influencer som är väldigt populär på Snapchat, där hon har över en miljon åttahundratusen follower i skrivande stund. Den unga kvinnan, som bor i Georgia, USA, var den första att skapa en kopia av sig själv med hjälp av artificiell intelligens, vilken hon gjorde tillgänglig som en virtuell flickvän.

Med många beundrare, men själv som bara en person, bestämde hon sig för att fundera ut ett sätt att "tillfredsställa" alla sina friare och nå tusentals prenumeranter på kort tid. Hennes avatarnamn är CarynAl, hon är en röstchattbot som man kan interagera med via ett snabbmeddelande till en kostnad av 1 dollar per minut.

Advertisement
Caryn Marjorie/Twitter

Caryn Marjorie/Twitter

Hon lanserade den som ett betatest och producerade på bara en vecka 71.610 dollar. Mer än tvåtusen timmar spenderades i dess skapelse, under vilken den verkliga Caryns röst, personlighet och manér designades och kodades för att leverera en uppslukande AI-upplevelse.

För dess utseende användes videor publicerade på influencerns Youtube-kanal, som senare togs bort och stratisiferades med en speciell teknologi, OpenAi GPT-4 API.

Marjorie sa att detta skulle göra det möjligt för henne att kommunicera med många fler följare, eftersom det är omöjligt för henne att svara alla.
"CarynAI kan fylla alla luckor, samt få någon att känna sig mindre ensam. Men hon kan aldrig ersätta mig. Hon är helt enkelt bara en förlängning av mig, av mitt medvetande.".

Enligt hennes uppskattningar, baserat på aktuella data, kan hennes virtuella kopia tjäna cirka 5 miljoner dollar i månaden. 
"Oavsett om du behöver någon som tröstar dig eller älskar dig, eller bara för att klaga på något som hänt i skolan eller på jobbet kommer CarynAI alltid att finnas där för dig" avslutade den unga kvinnan.

Vad tycker du om hennes projekt? Tycker du att det verkar vara en bra idé eller tror du att det kan få konsekvenser?

Advertisement