En transperson föder sitt tredje barn och delar med sig av erfarenheten

av Titti Carlberg

25 Maj 2023

En transperson föder sitt tredje barn och delar med sig av erfarenheten
Advertisement

Under de senaste åren har könsfluiditet blivit alltmer utbredd och bekräftad där många säger att de inte känner sig hemma i sitt definierade kön, utan kombinerar sociala och relationella egenskaper hos både män och kvinnor. Det finns dessutom fler och fler rörelser för medvetenhet om denna fråga och för acceptans av dessa individer.

Men de har tyvärr fortfarande en lång väg att gå, alltför ofta förekommer det episoder av diskriminering, där människor i HBTQI-gemenskapen straffas på olika nivåer just för det de identifierar sig som. Det finns många sätt på vilka medvetenhet och acceptans för denna gemenskap kan spridas över hela världen och en ung pappa gjorde det genom att dela bilder av födelsen av sitt tredje barn.

via Telemundo

Yuval Topper Erez är en ung pappa från Israel som har valt att bidra till att sprida medvetenhet och acceptans för HBTQI-gemenskapen på ett speciellt sätt. Mannen har nämligen bestämt sig för att, ett år efter händelsen, dela med sig av fotografierna av sitt tredje barns födelse, som han själv födde i en vattenförlossning hemma. Mannen förklarar att han alltid har älskat förlossningsfotografier och bestämde sig för att hans barns förlossning skulle fotograferas. Till en början höll han dessa fotografier för sig själv eftersom han ansåg att det var ett alltför personligt ögonblick.

"Till en början ville jag att de bara skulle tjäna som en kärleksfull minnessak för mig och min son, men när jag såg resultatet kände jag ett behov att dela med mig av dem, för de representerar mycket väl två saker som ligger mig varmt om hjärtat: normaliseringen av förlossning hemma och normaliseringen av trans- eller ickebinära personer som föder barn" berättar han.

Advertisement
Yuval-Topper Erez/Facebook

Yuval-Topper Erez/Facebook

Yuval berättar också att detta var hans fjärde graviditet, den tredje slutade i ett missfall. Han är inte den enda mannen som har haft en sådan upplevelse, men tyvärr finns det fortfarande många män som låter sig påverkas av tabun och diskriminering. 
Medveten om den starka inverkan en sådan delning skulle ha haft på honom vid tidpunkten för sin första graviditet, beslutade Yuval slutligen att dela denna händelse på sociala medier, framför allt på grund av de enorma svårigheter som denna gemenskap fortfarande möter i många länder.

yuvaltoppererez/Instagram

yuvaltoppererez/Instagram

Hans fotografier nådde snabbt stora framgångar och många människor gratulerade honom till hans enorma mod att möta en sådan händelse genom att dela den med alla.

Vad tycker du?

Advertisement