Sonen respekterar inte reglerna: mamman skriver en lysande och effektiv lista med "straff"

av Titti Carlberg

30 Maj 2023

Sonen respekterar inte reglerna: mamman skriver en lysande och effektiv lista med "straff"
Advertisement

Finns det någon standardmetod för att uppfostra barn? Svaret som föräldrar skulle ge på den frågan är: absolut inte. Faktum är att det i själva verket är så här: varje familj, varje mamma, varje pappa och varje barn är olika, och av den anledningen är variablerna nästan oöverskådliga. Naturligtvis är det viktigt att upprätthålla några grundläggande punkter och grundläggande värderingar som ska delas, men de tillvägagångssätt som är effektiva för vissa kanske inte är det för andra.

Att respektera reglerna är grundläggande i alla civila förhållanden. Det är just med utgångspunkt från detta antagande som mamman vi ska berätta om bestämde sig för att tillsammans med sin son sätta i praktiken en avgjort originell uppfostringsmetod, baserat på ett annorlunda system som hon utarbetat just för att få hennes son att lyda och för att lära den lille att förstå när, hur mycket och hur det är fel.

via Newsely

Too harsh or about right?

Pubblicato da MagicMum su Domenica 25 ottobre 2015

Bestraffningar är viktiga för att uppfostra ett barn, men vilket är det bästa sättet att genomföra dem? Överdriven svårighetsgrad ger inte alltid de önskade resultaten, och mamman i fråga är väl medveten om detta. Så på ett konstruktivt och moget sätt, utarbetade hon en genialisk metod för att få sin son att reflektera över de misstag han gjorde.

Efter att ha blivit avslöjad när han inte respekterade en enkel regel som hans mamma hade fastställt - det vill säga att inte spela spel på mobilen efter läggdags - fick pojken ett ark med olika aktiviteter och deras motsvarande punkter.

På just det sättet upprättade mamman ett system av poäng och goda gärningar som sonen skulle utföra för att betala igen för de fel han hade gjort genom att inte respektera reglerna hon hade fastställt.
Några exempel? Städa och dammsuga gav 30 poäng, ladda eller plocka ur diskmaskinen 50, göra ren mikrovågsugnen 40 poäng, städa kökslådorna 50 och så vidare.

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Hans "olydnad" kostade honom 500 poäng, och för varje positiv åtgärd han gjorde för att betala igen skulle han få tillbaka summan. Långt ifrån högljudda förebråelser, hot eller auktionära förbud: mamman till det här barnet använder sin uppfinningsrikedom för att få honom att respektera henne på ett auktorativt och samtidigt praktiskt sätt, användbart och moget, för att straffa honom när han har varit olydig.

Av denna anledning blev hennes metod snabbt viral och fick många positiva kommentarer från föräldrar, som lät sig inspireras efter eget tycke på uppfostringsmetoder.

Tycker du att hon gjorde rätt när hon hittade på detta poängsystem? Är det för strikt eller tycker du at det verkar rättvist?

Advertisement