Trebarnsmamman blir förvånad när hon räknar ut hur mycket hon spenderar under ett år på sina barn

av Titti Carlberg

18 Juni 2023

Trebarnsmamman blir förvånad när hon räknar ut hur mycket hon spenderar under ett år på sina barn
Advertisement

Om man tänker på ordet familj är det lätt att associera till bilden av ett föräldrapar åtföljt av ett eller flera barn och när man bestämmer sig för att skapa en så görs det ofta för att hedra kärleken mellan partnerna. Man bör dock komma ihåg att få barn inte bara innebär en önskan om föräldraskap utan också att behöva möta en rad förändringar i alla aspekter av ens tillvaro och förbereda sig för att möta dem med rätt anda.

Bland de områden som är mest inblandade finns säkert det ekonomiska: i själva verket utgör barn säkerligen en betydande utgiftspost för familjens budget och denna aspekt underskattas ofta till stor del av föräldrar som befinner sig i ekonomiska svårigheter på grund av de enorma utgifter som ett barns ankomst oundvikligen medför.

Om majoriteten av föräldrar föredrar att inte tänka på det, finns det någon - som mamman vi ska berätta om - som bestämde sig för att beräkna dessa kostnader i detalj och blev obehagligt överraskad.

via Newsweek

Advertisement
@LiviJay Fam/YouTube Screenshot

@LiviJay Fam/YouTube Screenshot

De genomsnittliga årliga utgiferna för en familj som har barn varierar från land till land, men statistiken är överens om att de är en mycket viktig post i familjens budget.

Dana Cirrone, en 33-årig sjuksköterska och 3-barnsmamma bestämde sig för att försöka kvantifiera denna utgift genom att lägga ihop beloppen som spenderades på mat, fritidsaktiviteter, födelsedagar och assistans, bara för att chockat upptäcka att beloppet hamnade på drygt 50.000 dollar. Eftersom Dana har väldigt flexibla arbetstider blir hushållets inkomster därefter och underhållskostnaderna täcker i värsta fall en tredjedel av deras inkomster.

Kvinnan delade sin upptäckt på sociala medier och upptäckte att hon hade glömt flera utgifter i beräkningen. "Jag är rädd att jag nog har underskattat utgifterna lite" avslöjade hon. "Andra användares kommentarer påminde mig om att jag inte räknade in extra verktyg för huset med fem rum och medicinska räkningar" avslutar hon och avslöjar att hennes största överraskning var utgifterna för mat: barn är små, men äter väldigt mycket!

Advertisement
@LiviJay Fam/YouTube Screenshot

@LiviJay Fam/YouTube Screenshot

Kvinnan sa att denna beräkning kommer att göra det möjligt för henne och hennes man John att ändra på familebudgeten, för att begränsa onödiga utgifter. Webbanvändarnas reaktioner varierade från tacksamhet till ilska. Många sa att de efter detta avslöjande inte längre vill ha barn, medan andra bara har svarat att det är ett genomsnittligt belopp.

Experter understryker vikten av de åtgärder som Dana och hennes man har vidtagit, vilket gör att vi kan få en tydlig bild av den allmänna situationen och även förstå vilka utgifter som kan minskas till förmån för andra som är viktigare. Att ha en stor familj är förvisso väldigt dyrt, men genom att noggrant sköta budgeten på rätt sätt kan man leva lugnt och utan stora problem.

Har du någonsin räknat ut hur mycket du spenderar på ditt/dina barn?

 

Advertisement