Hon vill att hennes nyfödda dotter ska genomgå näsplastik: maken blir arg och förolämpar henne

av Titti Carlberg

21 April 2023

Hon vill att hennes nyfödda dotter ska genomgå näsplastik: maken blir arg och förolämpar henne
Advertisement

Vanligtvis i föräldrars ögon, är deras barn vackrast i världen: ett riktigt mästerverk som inte har några brister och är otroligt perfekt i sin ofullkomlighet. Men det finns dock mammor och pappor som har mer objektiva ögon och, bortom den gränslösa kärlek de känner för barnet, kritiserar de dess utseende eller vissa egenskaper.

Detta var anledningen till grälet mellan två makar, som fick mannen att ventilera på Reddit och fråga om han hade haft en överdriven reaktion på sin frus absurda önskan, som inte uppskattade deras nyfödda dotters näsa.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Efter bara 21 dagar i livet hade den lilla redan befunnit sig, omedvetet, mitt i en het familjetvist, när hennes mamma bestämt yttrade sig om att dotterns näsa inte uppfyllde skönhetsnormerna. Pappan till den lilla flickan vände sig till samhället för att få webbanvändarnas åsikter genom ett långt inlägg.

"Vår dotter, vår andrafödda, är tre veckor gammal. En tid innan min fru blev gravid fick hon diagnosen ångestsyndrom och depression, och några dagar efter förlossningen upplevde hon definitivt förlossningsdepression."

Mannen förklarar att deras äldsta barn påminner mycket om hustrun: "Hon är en otroligt snygg kvinna, och vår son är otroligt söt. Vår dotter har däremot fått mycket av min släkts genetiska arv." Faktum är att hårfästet är identiskt hennes pappas, liksom de tunna läpparna.

"Hennes näsa är lite större än hennes brors (jag har en klassisk mellanösterkroknäsa). Nästan varje dag sedan hon föddes har min fru kommenterat hur ledsen hon är över att vår dotter har mina drag, och hon har till slut gått så långt att hon har sagt flickan 'oroa dig inte, så snart du är gammal nog, ska jag se till att du får näsplastik."

Kvinnan har även sagt att hennes önskan var att dottern hade ärvt alla estetiska egenskaper från henne, eftersom alla kvinnor i hennes släkt är otroligt snygga, till skillnad mot flickans pappas familj, och att livet för en ful tjej kan bli väldigt svårt.

"Fram till igår har jag hållit mig till ett mjukt förhållningssätt, med kommentarer som 'var snäll' och 'slappna av', men idag fick jag nog och skrek på henne i drygt fem minuter, med otaliga svordomar. Visst, livet för tjejer är tufft i vår värld, speciellt när en mamma kritiserar sin dotters utseende. Hon har många gånger berättat för mig att hennes egen mamma fyllde hennes sinne med psykiska kommentarer om hennes utseende, så varför gör hon då samma sak mot vår dotter?"

Huvudpersonen i berättelsen sa att hans fru blev "förståeligt sårad" av hans reaktion och de har inte pratat med varandra sedan dess.

"Jag förstår att en del av hennes kommentarer härrör från hennes ångest/depression och hennes mammas inflytande. Jag erkänner också att det väldigt sällan är rätt att skrika åt andra människor. Är det möjligt att jag överreagerade?"

Vad har du för åsikt om detta?

Advertisement