Servitrisen delar med sig av sin hemlighet att alltid få dricks av manliga matgäster

av Titti Carlberg

10 April 2023

Servitrisen delar med sig av sin hemlighet att alltid få dricks av manliga matgäster
Advertisement

Vissa yrken kräver konstant interaktion med allmänheten. Detta representerar alltid ett ytterligare hinder, eftersom alla individer är olika och därför blir det viktigt att perfekt kalibrera sättet att relatera till dem. Bland dessa yrken är ett av de mest komplexa servitörens, som förutom att representera en kopplingspunkt mellan matsalen och köket på en restaurang, ständigt måste möta matgästerna. Till allt detta kommer en låg lön och enda sättet att utöka den är att få dricks.

Servitrisen som är huvudperson i vår artikel, avslöjade tricket hon använder sig av för att få dricks av manliga restaurangbesökare. Trots att hon inte gillar att göra det, behöver hon pengar till hyran. Låt oss se vad det är hon gör.

via New York Post

Hannah Pemberton är en 26-årig servitris från Ohio, USA, som älskar att dela videor på sociala medier, under psudonymen hannalikemontana11, där hon berättar om sin vardag. Bland de många klippen hon har publicerat finns det ett där hon förklarar sin "pigtail-teori", eller sättet hon använder sig av för att alltid få dricks av manliga restauranggäster.

"Jag kände ständigt att männen stirrade på mig, så jag började dra fördel av det. Jag hade håret uppsatt i flätor när jag jobbade, eftersom de tyckte att jag var söt i flätor, jag insåg snabbt att jag tjänade mer när jag hade flätor, än när jag hade håret utsläppt".

Advertisement

Enligt Hannah fungerar denna metod mest med män, främst för att det flätade håret får henne att se oskyldig ut och mycket yngre än vad hon är. Även om hon inte gillar den här metoden har hon insett att den är extremt funktionell för att tjäna lite extra pengar

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Det är en ganska vidrig tanke att göra det bara för att behaga männen och charma mig till att få dricks, men jag behöver verkligen pengarna. Jag måste betala hyran och om jag på detta sätt tjänar lite extra är jag nöjd. En dag fick jag till exempel 100 dollar av en kille som det inte ens var jag som serverade. Han bad mig följa med honom på en kryssning, men jag svarade honom att jag inte kunde det eftersom jag var tvungen att arbeta, som svar gav han mig en sedel på 100 dollar. det var helt galet".

Vad tycker du om hennes metod att tjäna lite extra?

Advertisement