Denna kvinna anser att alla mammor som tar lång mammaledighet är "lata"

av Titti Carlberg

23 Februari 2023

Denna kvinna anser att alla mammor som tar lång mammaledighet är "lata"
Advertisement

Många kvinnor drömmer om att bli mamma. men när de upptäcker att de väntar barn, trots att de vill fortsätta sin rutin, når de en viss punkt där de inte längre orkar och känner ett behov av att koppla av och vila, men framför allt ta en nödvändig paus från jobbet. Detta identifieras som mammaledighet, vilket gör att de kan vara lediga från jobbet både före och efter förlossningen.

Denna mamma som är huvudperson i vår berättelse har kritiserat hårt de kvinnor som tar en lång mammaledighet och inte går tillbaka till jobbet förrän flera månader efter barnets födelse. Låt oss se vad som hände.

via kidspot

Advertisement
Jaelyn Cox/Facebook

Jaelyn Cox/Facebook

Jaelyn Cox är en 29-årig mamma från Edinburgh som är känd för att vara en modell på en vuxensajt. Hennes önskan är att se till att hennes barn får ett bekymmersfritt liv och att de har allt de behöver. Av denna anledning, några dagar efter förlossningen, bestämde hon sig för att gå tillbaka till sitt jobb, och hon uppmanar andra nyblivna mammor att göra detsamma.

"När en mamma tar en lång mammaledighet är det inte för att vara med sitt barn, utan helt enkelt för att hon är lat och inte vill jobba. Det är viktigt att inte låta moderskapet ta över ens liv, att ta en paus från den lilla kan bara göra gott. Det finns inget bättre än att återuppta sin arbetsrutin".

Advertisement

Just out being a maw never mind me 🍼🤦‍♀️😂

Pubblicato da Jaelyn Cox su Giovedì 26 gennaio 2023

Dessutom anser hon att det även är viktigt att börja träna direkt efter förlossningen. Men inte med syftet att bli distraherad, utan framför allt för att komma tillbaka i form och undvika viktökning. Enligt henne ska man aldrig tillåta en stillasittande livsstil eller önskan att vara med sitt barn ta överhanden.

Jaelyn Cox/Facebook

Jaelyn Cox/Facebook

Narurligtvis orsakade kvinnans ord en hel del uppståndelse, så pass att många webbanvändare bestämde sig för att ingripa. Faktum är att vissa personer hävdar att hennes inte är en attityd hos en nybliven mamma: "en nybliven mamma behöver vila efter förlossningen och ta hand om sitt spädbarn""jag tror inte att du uppskattar moderskapet" och "att ha ett jobb som ditt är säkert inte ansträngande, om du hade ett mer tröttsamt jobb skulle du stanna hemma längre efter förlossningen".

Vad tycker du?

Advertisement