Vid 50 förändrar hon sitt liv: hon lämnar sitt jobb som lärare för att bli lastbilschaufför

av Titti Carlberg

10 Mars 2023

Vid 50 förändrar hon sitt liv: hon lämnar sitt jobb som lärare för att bli lastbilschaufför
Advertisement

Vid en viss ålder börjar många personer fundera på att förändra sitt liv, och återupptar drömmen de hade när de var yngre. De kanske hade gett upp den på grund av hinder som de inte lyckades övervinna, eller så kanske de var tvungna att överge drömmen på grund av tryck utifrån. Men efter år, med en annan medvetenhet, är det mycket troligt att de kommer besluta sig för att ta tillbaka drömmen och göra allt för att förverkliga den.

Den kvinnliga huvudpersonen i berättelsen slutade på sitt jobb som lärare när hon var 50 år ung, för att fullfölja sin barndomsdröm och bli lastbilschaufför. Låt oss se hur det går för henne.

via Womenintrucking

Advertisement
Vanita Johnson/womenintruckingfoundation

Vanita Johnson/womenintruckingfoundation

Vanita Johnson hade precis fyllt 50 när hon bestämde sig för att förändra sitt liv. Hon älskade sitt jobb som lärare, men behövde ny stimulans. Av den anledningen slösade hon ingen tid, utan fullföljde sin barndomsdröm: att köra lastbil.

Hon hade nyligen fått en ny fast tjänst på en grundskola och fram till dess hade hon alltid arbetat som vikarie. När det verkade som att hennes karriär började ta en vändning till det bättre, bestämde hon sig för att förändra sitt liv.
Faktum är att när skolorna började med onlineundervisning kände hon att det inte längre var ett jobb för henne.

Hon hade börjat det jobbet för att undervisa ansikte mot ansikte med eleverna. Det var denna gnista som fick henne att ta körkort för lastbil. Även om hon kände lite rädsla inför att ta det steget, att överge ett fast jobb är ett svårt val att ta, tvekade hon inte utan dök rätt in i sitt nya äventyr.

Advertisement
Pxhere - not the actual photo

Pxhere - not the actual photo

"Jag sa upp mig och följde min barndomsdröm. När jag satt i min bil tittade jag alltid ut genom fönstret i hopp om att få se någon lastbil köra om mig, och jag var säker på att jag en dag skulle få köra en. Den drömmen har nu gått i uppfyllelse. Det är dock en enorm förändring. Men jag var så ivrig på att göra detta val, så när jag gjorde det kände jag mig väldigt uppfylld. Min favoritdel av detta jobb är friheten, jag känner mig som en fågel som flyger fritt i himlen.Nu känner jag till alla gator och sevärdheter i mitt land.".

Har du samma mod som henne?

Advertisement