Tar emot pengar för att täcka kollegans skift, men dyker aldrig upp på jobbet

av Titti Carlberg

12 Maj 2023

Tar emot pengar för att täcka kollegans skift, men dyker aldrig upp på jobbet
Advertisement

Ett mycket komplext yrke är servitörens, ständigt tvingad att gå fram och tillbaka mellan matsalen och köket, men framför allt ligger den största svårigheten i att alltid behöva hålla kontakt med kunder och på alla sätt försöka tillfredsställa deras önskemål. 

På vissa företag, om en anställd har fått förhinder och inte kan arbeta en dag, måste den anställde hitta en ersättare som kan hoppa in på det skiftet. Tillgänglighet bland kollegor kan ge en avslappnad atmosfär på arbetsplatsen, därför bör det alltid finnas ett ständigt samarbete.

Synd dock för tjejen som är huvudperson i vår artikel: efter att ha betalat en kollega för att täcka hennes pass upptäckte hon att kollegan aldrig dök upp på jobbet
Låt oss se vad som hände.

via Distractify

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Maya, känd på sociala medier under pseudonymen sn0rtingangeldust, arbetar på baren Twin Peaks som har sin bas i Texas (USA). En dag var hon tvungen att ta ledigt i sista minuten på grund av ett missöde och bad en kollega täcka hennes skift, som trots att hon fick betalt i förskott, aldrig dök upp på jobbet. 

Vid det laget bestämde sig Maya för att berätta om händelsen i en video på sina sociala profiler.

Advertisement

She paid someone to cover for her, but they just never showed up.

Pubblicato da Distractify su Venerdì 21 aprile 2023

"Jag betalade min kollega - berättar Maya - 100 dollar för att täcka upp för mig på mitt arbetspass. Hon lurade mig dock och beslöt sig för att aldrig dyka upp på jobbet, men behöll pengarna.".

Detta, från kollegans sida var inte bara dåligt, utan hon tjänade mycket mindre på det än vad hon kunde ha gjort. Alla servitriser på Twin Peaks tjänar lika mycket för ett skift, så kollegan som skulle täcka skulle inte bara ha tjänat 100 dollar, utan också lönen för arbetspasset.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

De som såg Mayas video blev chockade, inte bara av kollegans beteende, utan också för att hon hade kunnat tjäna en bra extrasumma på bara en kväll: "varför gav du henne så mycket, det skulle ha räckt med lönen från ditt skift", "folk beter sig verkligen illa, behandla henne på samma sätt", "om hon hade varit smart hade hon kunna tjäna mycket mer" och "prata aldrig mer med henne, det är bättre att förlora sådana individer".

Hur skulle du ha agerat om du var i hennes ställe?

Advertisement