Hon blev gravid första gången vid 15, och vid 18 bestämmer hon sig för att hon inte vill ha fler barn

av Titti Carlberg

14 April 2023

Hon blev gravid första gången vid 15, och vid 18 bestämmer hon sig för att hon inte vill ha fler barn
Advertisement

Det sägs att det är en stor glädje att sätta barn till världen, men när man bestämmer sig för att bli förälder måste man vara medveten om vad man ger sig in på. Från det ögonblicket och större delen av livet måste man vara hängiven den lilla och vara medveten om att man kommer tillbringa många sömnlösa nätter för att trösta babyn. Just av denna anledning är det många som väntar med att skaffa barn tills deras liv är linjerat.

Huvudpersonen i vår berättelse fick barn när hon var 15 år gammal och vid 18 slog hon fast att hon inte vill ha fler barn. Detta beslut satte henne i centrum för reaktioner och folks kommentarer: låt oss läsa hennes historia.

via The Sun

Advertisement

Tylar Fertuck, känd på sociala medier under pseudonymen tylarfertuckx, är en 19-årig tjej som dagligen delar sitt vardagsliv med sin partner och deras två barn på sina sociala profiler. 
I ett klipp berättar hon att hon fick sina två barn medan hon fortfarande var en tonåring, och när hon fyllde 18 bestämde sig för att hon inte ville ha fler barn.

"Jag var bara 15 när jag väntade Tessa - säger hon - men hon föddes efter att jag fyllt 16. Ett år senare föddes lille TJ. Jag blev i princip klar med barnafödandet innan jag fyllde 18. Två räcker, jag vill inte ha fler. Jag är nöjd nu och säker på att kunna fostra mina barn på bästa sätt".

Advertisement

Barn är ett ämne som många bryr sig om, faktum är att det var många personer som ingrep och kommenterade hennes ord, de underströk dessutom att hon på detta sätt hade förlorat sin ungdom. De hävdade att man inte ska skaffa barn innan man känner sig tillräckligt mogen och har en stabil ekonomi.
"Du har gjort ett stort misstag, tjejen, du skulle ha väntat. Innan man skaffar barn bör man vara säker på att man vet vad man vill ha i framtiden" och "du förlorade dina ungdomsår".

Vid sidan av de som kritiserade hennes beslut finns det dock de som stödjer henne: "Det viktiga är att du själv är nöjd och stolt över ditt val""jag var också 15 när jag blev gravid och födde mitt barn när jag var 16. I morgon fyller jag 19, och kan inte vara lyckligare" och "du gjorde rätt, själv gjorde jag misstaget att inte bli gravid tidigare".

Vad tycker du om hennes val?

Advertisement