Restaurangen kritiseras för att den inte har några vegan alternativ på menyn: "vi kommer aldrig ändra oss"

av Titti Carlberg

14 April 2023

Restaurangen kritiseras för att den inte har några vegan alternativ på menyn: "vi kommer aldrig ändra oss"
Advertisement

Ett av de ämnen som blivit alltmer kontroversiellt med åren, handlar om valet av livsmedel. Vissa människor har, på grund av etiska motiv och/eller för att skydda miljön bestämt sig för att eliminera vissa sorters livsmedel från sin kost. Det finns de som inte äter kött eller fisk, och de som har valt att nära sig endast med produkter av vegetabilisk ursprung. Dessa trender har dock drivit många restauranger att anpassa sig, så pass att de har introducerat vegan och vegetariska alternativ på menyn.

Men det finns fortfarande vissa lokaler som vägrar anpassa sig till dessa nya filosofier. Faktum är att restaurangen vi ska prata om har fått hård kritik eftersom den beslutat att inte ha några vegan alternativ på deras meny. Låt oss se anledningen till deras beslut.

via Dailymail

The Kitchen at London House/Facebook

The Kitchen at London House/Facebook

The Kitchen at London House är en berömd engelsk restaurang som, tack vare sin framgång, har beslutat att öppna en ny lokal med namnet The London House Bistro
Vanligtvis när man lanserar ett nytt ställe, försöker man sprida nyheten via sociala nätverk där man publicerar bilder på maträtter för att locka kunder. I det här fallet blev dock de potentiella kundernas svar oväntat. Restaurangen publicerade en bild på menyn, men mottog stark kritik eftersom det inte fanns några vegan alternativ och att alla maträtterna innehöll ingredienser av animaliskt ursprung.

Inför de många protesterna från webbanvändarna valde restaurangägarna att inte vara tysta. De beslutade sig för att stödja och försvara deras meny: "vi publicerade kvällsmenyn för vår nya restaurang The London House Bistro. På några få minuter var det diverse peroner som kommenterade avsaknaden av vegan alternativ. Jag har artigt bett om ursäkt och förklarat att vi inte serverar veganersäger reataurangägarna.

Advertisement
The Kitchen at London House/Facebook

The Kitchen at London House/Facebook

Istället för att blidka kritikerna gjorde restaurangägarnas förklaring inget annat än att mata dem. Ägarna till restaurangen försökte återigen förklara sina skäl genom att betona att de tidigare hade försökt erbjuda rätter som utelslutande var av vegetabiliskt ursprung, men även i det fallet fick de många klagomål.

"För en tid sedan erbjöd vi rätter av enbart vegetabiliska produkter, men våra kunder uppskattade det inte. Så vi valde att ta bort dem från menyn, även för att vi har tröttnat på den arroganta attityden av moralisk överlägsenhet. Vi tänker inte anpassa våra menyer efter era preferenser, om ni vill äta vegan, gå då till en veganrestaurang. Jag menar, om jag går till en veganrestaurang och ber om att få en biff, skulle de med rätta inte servera mig en".

Vad tycker du om deras svar?

Advertisement