Någon har vunnit 44 miljoner dollar på lotto, men har inte hämtat ut vinsten: deadline är nära förestående

av Titti Carlberg

07 December 2023

Någon har vunnit 44 miljoner dollar på lotto, men har inte hämtat ut vinsten: deadline är nära förestående
Advertisement

Att vinna på lotto är mindre sannolikt än att bli träffad av blixten, vinna en Oscar eller bli astronaut. Kort sagt, det är verkligen osannolikt. Det finns dock en sak som är mer osannolikt: att vinna men inte hämta ut vinsten. Här ska vi berätta historien om en lott, 44 miljoner dollar, och en deadline som närmar sig alltmer för att hämta ut vinsten.

Advertisement

Någon har vunnit 44 miljoner på lotto, men inte hämtat ut vinsten

Någon har vunnit 44 miljoner på lotto, men inte hämtat ut vinsten

Pxhere

En Quick Pay-lott köpt den 14 juni 2023 i Kissimmee, Florida, är värd 44 miljoner dollar. Lotten visar lyckotalen 9-13-15-46-51-52, men representerar ett problem. Faktum är att ingen vinnare har kommit fram för att hämta ut sin vinst, och den 11 december är sista dagen innan giltighetstiden går ut. Efter detta datum kommer möjligheten att försvinna ut i tomma intet.

I ett pressmeddelande rådde Florida Lottery alla som köpt en lottorad på den stationen att kontrollera om någon av dem kan vara den lyckliga vinnaren. Att hämta ut en sådan hög vinst är inte som att ta en promenad i parken: för priser som överstiger 250 tusen dollar måste vinnaren personligen komma till Florida Lottery-högkvarter. Men hittills har ingen gjort anspråk på vinsten på 44 miljoner dollar, det är som om kupongen har försvunnit ut i tomma intet.

Advertisement

Vad händer med outtagna lottovinster?

Vad händer med outtagna lottovinster?

Florida Lottery/Facebook

Hur paradoxalt det än kan tyckas för resten av världen är det inte ovanligt att glömma hämta ut en spelvinst. I Michigan, till exempel, under sommaren 2022 glömde en man en kupong i sin bil i flera veckor. Först senare upptäckte han att den var värd 390 tusen dollar. Många verkar inte veta att man bara kan göra anspråk på sin vinst de närmaste 180 dagarna efter dragningen. Eller så kanske de har svårt att veta hur de ska hantera de höga vinstsummorna.

Men vad händer med vinster som inte blir inlösta? Som vi sa har vinnaren 6 månader på sig att hämta ut vinsten, det vill säga 180 dagar. När denna period har passerat går vinsterna tillbaka till statskassan och kan därför inte längre hämtas ut. Vi tvivlar inte på att det tidigare har funnits folk som upptäcker att det var de som hade vunnit, dagen efter sista giltighetsdag.

De högsta outtagna vinsterna i historien

De högsta outtagna vinsterna i historien

Pexels

Som sagt, de 44 miljoner dollar skulle lätt kunna ta sig in bland de tio största vinsterna i historien. Innehavaren av den vinnande raden har inte så lång tid på sig, det är bara några dagar kvar till sista giltighetsdag. Trots detta har det förekommit fall i historien där ännu större vinster har återgått till statskassan: dessa är de högsta:

  • EuroMillions, 64 miljoner pund. Detta är den största vinsten någonsin för en kupong som köptes 2012 i Storbritannien.
  • Powerball: 77 miljoner dollar. En man från Georgia hämtade aldrig ut sin rekordvinst på 77 miljoner dollar, vilket satte ett dystert rekord i den amerikanska stadens historia.
  • MegaMillions, 68 miljoner dollar. Detta mysterium handlar om en outtagen vinst i Queens, New York, 2022. En förmodad vinnare dök upp efter ett år, men det fanns inget som kunde göras.

Att vinna på spel är en episk händelse, även om det är extremt osannolikt. Att hämta ut vinsten är dock en separat utmaning, där ödet verkar spela en ännu mer mystisk roll. Om det inte finns mer hopp för de vi listat ovan, har vinnaren av de 44 miljoner dollar i Florida fortfarande lite tid kvar för att förverkliga sina drömmar.

Advertisement