Metalldetektorn fungerade inte som den skulle men han hittade en guldklimp värd nästan 40 tusen dollar

av Titti Carlberg

06 April 2024

Metalldetektorn fungerade inte som den skulle men han hittade en guldklimp värd nästan 40 tusen dollar
Advertisement

Alla vet vad en metalldetektor är, inte den som reglerar tillträdet till flygplatsen, utan snarare enheten som signalerar närvaron av metallföremål gömda i marken. Men om det vanligtvis bara hittas skräp gjorde en man ett överraskande fynd med sin metalldetektor. Faktum är att han hittade en guldklimp värd nästan 40 tusen dollar. Låt oss se vad som hände.

Advertisement

Han hittar en guldklimp med sin trasiga metalldetektor

Han hittar en guldklimp med sin trasiga metalldetektor

Mullock Jones

Vi befinner oss i England, och den mest intressanta detaljen i berättelsen rör metalldetektorn som inte fungerade så bra, men "fungerade väldigt bra", i viss mening. Richard Brock är i själva verket en sökare av metallföremål som efter att ha rest i mer än tre timmar anlände till platsen och väl där insåg han att hans sökinstrument inte fungerade som det skulle. Så han blev tvungen att använda en annan metalldetektor, äldre och i sämre skick, men som till slut hittade något ovanligt.

Efter att ha anlänt sent, och ersatt sin metalldetektor med en annan efter att ha konstaterat att den "nya" var trasig, lyckades Richard ändå hitta en guldklimp på nästan 65 gram. Och med ett ekonomiskt värde på 30 tusen pund, lite mindre än 40 tusen dollar.

Advertisement

Efter upptäckten guldklimpen på auktion

Efter upptäckten guldklimpen på auktion

Mullock Jones

Vi kan föreställa oss att upptäckten av en guldklimp som vägde nästan 65 gram välkomnades med glädje av Richard. Orsaken gäller dock inte bara värdet på klimpen utan också omständigheterna. I en tid då sökningar efter metallföremål organiseras med GPS, forum, grupper och så vidare, är det förvånande att den största guldklimpen som någonsin hittats i England togs upp till ytan med en trasig metalldetektor och av en person som anlände sent. Kort sagt, ibland har man helt enkelt tur.

Dessutom är "hans" guldklimp den största som någonsin hittats i England, vilket vi nämnde. Faktum är att det tidigare rekordet var en guldklimp som vägde 54 gram, överträffad av denna, som nu är utannonserad till försäljning på auktionshuset Mullock Jones. Vem kan försäkra sig ett sådant fynd?

En riktig modefluga: leta efter föremål med en metalldetektor

En riktig modefluga: leta efter föremål med en metalldetektor

Pexels

Även om det kan tyckas anakroniskt för en lekman, är att leta efter föremål med en metalldetektor en hobby som har blivit väldigt populär på senare år. En metalldetektor är inte billig att köpa, det finns olika modeller som kan passa allas ekonomi och för alla behov. Det är ett alltmer utbrett kulturellt fenomen som fungerar eftersom det påverkar olika sinnen hos användaren. Nyfikenhet på föremål som ligger gömda, sökandet, kopplingen till ett mer eller mindre avlägset förflutet och lusten att fly från dagens rutin. Om än för bara en liten stund.

Vidare råder det ingen brist på exceptionella fynd. Det finns "fiskare" som har hittat ett autentiskt vikingasvärd i en flod både i England och i Polen, medan upptäckter av guldklimpar är möjliga, men inte frekventa. Richard kommer att njuta av ett välförtjänt rekord och berömmelse, som med allt som är värt att minnas och berättas.

Advertisement