Ett Titanic-fan vill samla in en miljon VHS-band av filmen: hans rum är fullt av kassetter

av Titti Carlberg

04 December 2023

Ett Titanic-fan vill samla in en miljon VHS-band av filmen: hans rum är fullt av kassetter
Advertisement

Att samla är en seriös sak, åtminstone för alla samlare runt om i världen. Men ibland, medan vissa ägnar sig åt att samla snäckor eller till och med antikviteter, finns det de som tar samlandet till en högre nivå. Detta är berättelsen om en man från Florida som har ett specifikt mål: att samla en miljon VHS-band av sin favoritfilm, Titanic.

Advertisement

En villkorslös kärlek till Titanic, men på VHS

En villkorslös kärlek till Titanic, men på VHS

titanicfan_97/Instagram

JD, en man som bor i Florida i USA, beskriver med glädje sin passion för filmen regisserad av James Cameron. Det är inte bara en abstrakt tillgivenhet, för JD har förvandlat sin passion till ett ambitiöst åtagande: att samla in en miljon exemplar av Titanic. De senaste utgåvorna, eller DVD och Blue Ray-versionerna, är dock inget han vill ha. Nej, JD vill ha en miljon VHS med Titanic: som han själv säger, "du förstår, Titanic är helt enkelt bäst på VHS".

Tack vare mun till mun om denna fantastiska bedrift har JD få tag på Titanic-band från alla hörn av världen. Och varje gång han kollar sin brevlåda väntar ett VHS-band på honom. För tillfället, som räknaren på hans Instagram-profil indikerar har han nått 2247 stycken. Naturligtvis är det många fler än någon människa skulle kunna uppnå, men han är än så länge bara i början. Att komma till en miljon tar tid.

Advertisement

Ett oändligt letande mellan resor i USA och kostnader

Ett oändligt letande mellan resor i USA och kostnader

Titanic på VHS består av två videokassetter och som JD mycket väl vet betyder det att dubbelt så stort utrymme tas upp. Han erkänner själv att han kommer att behöva hyra ett lager för alla sina inkommande Titanic VHS-band. Denna passion går utöver att samla kasseter från posten. JD reser runt i USA och letar efter VHS-exemplar av Titanic i secondhand-butiker och på loppmarknader. Och han säger med övertygelse:

Det går inte att missa den här filmen. Alla har ägt en, din mormor hade en, din mamma, din pappa, vem som helst, någon i din familj har haft den här fimen.

Men passionen har en kostnad som redan nått tusentals dollar. JD skuldsätter sig gärna om så är fallet: att nå en miljon Titanic på VHS är hans livsmål. Utöver filmens kassetter, inklusive en väldigt sällsynt screening, har han också många Jack Dawson i miniatyr och en samling CD-skivor med filmens soudtrack. Hans hem skulle nästan kunna bli ett filmmuseum.

En miljon Titanic-VHS: är det ett mål som kan uppnås?

Med sin extraordinära samling på god väg, men fortfarande långt ifrån komplett, har JD bestämt sig för att be alla Titanic-entusiaster runt om i världen om hjälp. Alla som vill kan skicka ett VHS-exemplar av filmen till hans brevlåda i Florida. Det är ett sätt att dela passionen för en av de mest älskade filmerna i filmhistorien.

Berättelsen om JD och hans hobby går utöver en enkel samling av föremål, och representerar en korsning mellan besatthet och livsmål, lite som karaktärerna i en film och deras otroliga äventyr. De kanske bara finns på film, eller på VHS-band, men ibland dyker de upp i verkligheten. Bara tiden kommer att visa om JD kommer att lyckas nå en miljon Titanic på VHS: under tiden fortsätter han resa, samla och nära sin dröm. Och vi kan inte låta bli att heja.

Source:

Image preview credit: @titanicfan_97/Instagram

Advertisement