En familj spenderar 10.000 dollar på Disney+ prenumeration i tron att de köper biljetter till Disney World

av Titti Carlberg

25 December 2023

En familj spenderar 10.000 dollar på Disney+ prenumeration i tron att de köper biljetter till Disney World
Advertisement

Hur ofta har vi ångrat ett köp vi har gjort över nätet, undrat om vi verkligen hade valt rätt föremål eller om det nog var ett ganska onödigt köp. Familjen vi ska berätta om upplevde en nästan likadan situation efter att ha gjort av med 10 tusen dollar på presentkort till Disney. För dem var det ett sätt att äntligen få gå in på Disney World, problemet var bara det att de hade köpt fel presentkort.

De vill åka till Disney World, men köper presentkort för 10 tusen dollar till Disney+

De vill åka till Disney World, men köper presentkort för 10 tusen dollar till Disney+

Pexels

En familj planerar ett välförtjänt besök på Disney World, men året är 2020 och de tvingas skjuta upp besöket på grund av pandemin. Slutligen efter år av väntan och en återgång till normaliteten, bokar de sin semester i Disney World. Föräldrarna till Andie Coston, som berättade historien på sociala medier, beslutar sig dock för att köpa presentkort till Disney för 10 tusen dollar för att spara lite pengar att kunna njuta av under semestern. 

När det är dags att använda presentkorten inser familjen dock att de inte fungerar: de kan inte boka och betala för något som har med Disney-parken att göra? Varför? Det verkar som att Andies föräldrar hade gjort ett misstag och inte alls köpt presentkort till Disney World, utan presentkort för 10.000 dollar till Disney+. Inte nöjesparken, utan streamingtjänsten.

Advertisement

Berättelsen blir viral, men denna gång är det bra

Berättelsen blir viral, men denna gång är det bra

The Walt Disney Company/Wikimedia Commons - Public Domain

Vi kan bara föreställa oss hur chockade de måste ha blivit efter upptäckten att de hade köpt helt värdelösa presentkort, om man nu inte vill betala en livstidsprenumeration för Disney+. Och för ättlingarna. I förtvivlan delar Andie Coston sin besvikelse på sociala medier och ber också om råd hur de ska gå tillväga för att ångra sitt köp då en återbetalning inte verkar vara möjlig.

Faktum är att Andies familj hade försökt använda presentkorten till Disney World, och hade då använt siffrorna som står på baksidan av presentkorten, vilket gjorde det omöjlgt att ångra köpet och begära en återbetalning. Enligt Andie berodde misstaget på föräldrarnas bristande erfarenhet av Disney-produkter: de visste inte att Disney+ var en helt annan tjänst. Och man kan inte klandra en e-handelstjänst på internet, eftersom presentkorten hade köpts hos en återförsäljare. Så hur skulle de göra?

Ingripandet av Disney för att rädda Andies semesterresa

På kort tid fick Andies utbrott hennes berättelse att bli viral, så pass att Disney själv ingriper. Det multinationella företaget förvandlade de 10.000 dollars Disney+ presentkorten till presentkort för 10.000 dollar till Disney World. En sådan snabb lösning skulle ha varit omöjlig om Andie inte hade delat sin historia och besvikelse på sociala medier.

Sammanfattningsvis, också tack vare det lyckliga slutet, är det omöjligt att inte skratta lite åt vad som hände med Andies familj. Många gånger är vi rädda att ett köp vi gjort ska visa sig vara ett misstag, men aldrig för 10 tusen dollar. Lyckligtvis kommer Andie och hennes familj kunna njuta av en semester på Disney World. Och utan tvekan kommer de aldrig glömma den gången de av misstag nästan hade köpt en prenumeration på Disney+ för sina ättlingar på minst 90 år.

Advertisement