En mamma kritiseras för att ha satt GPS-armband på sina döttrars handleder: de är inte hundar"

av Titti Carlberg

13 Juni 2023

En mamma kritiseras för att ha satt GPS-armband på sina döttrars handleder: de är inte hundar"
Advertisement

När man blir förälder översvämmas man av en stor glädje, men samtidigt av ett enormt ansvar. Man måste vara medveten om att från första stund ett barn föds måste man ta hand om det, sköta det, trösta det när det vaknar gråtandes mitt i natten och skydda det från skador. De små är dock fulla av energi och att hålla jämna steg med dem blir allt svårare och mer komplext. Av dessa skäl kommer varje mamma eller pappa på olika knep för att ha sina barn under kontroll.

Mamman, som är huvudperson i berättelsen, bestämde sig för att sätta GPS-armband på sina barns handleder för att kunna veta var de är och kunna försäkra sig om de alltid är i trygghet. Synd dock att hon har mottagit mycket kritik för sitt val.
Låt oss se hennes historia i detalj.

via Telemundo

Amazon

Amazon

Mamman, som är en influencer som publicerar videos med familjen på The Stevens Family bestämde sig för att visa i en video hur hon alltid har kontroll över var hennes barn är. Klippet där hon understryker att hon har satt air tag, det vill säga GPS-indikatorer på sina barns handleder, ådrog sig dock mycket kritik. På detta sätt vet hon alltid var någonstans döttrarna befinner sig.

Dessa enheter används ofta för att lokalisera föremål, och även vissa hundägare använder dem för att hitta sina bortsprungna hundar.

Detta kanske inte är rätt tillvägagångssätt för att kontrollera barn, som borde få vara fria att röra sig var de vill, men alltför ofta är mammor oroliga för vad som kan hända deras barn och av den anledningen försöker de på alla sätt och vis kontrollera dem.

Advertisement
Amazon

Amazon

Klippet, som setts av många människor, nådde en dryg miljon visningar. Många har dock kommenterat negativt på hennes tillvägagångssätt, eftersom de inte tycker att det är korrekt av en mamma att föra över oron till sina barn och använda ett GPS-armband"de är väl inga hundar som måste hållas under kontroll för att man ska veta var de håller hus" och "lämna dem fria, även om de är små bör du låta dem röra sig fritt".

Men det finns även de som försvarar kvinnan med att hon gör rätt: "Jag använder också den metoden vilket gör att jag känner mig mycket lugnare eftersom jag hela tiden vet var de är".

Vad tycker du, är det rätt av mamman att göra detta för att känna mindre oro?

Advertisement