En hemlös man hittar en check på 10.000 dollar och lämnar den till ägaren: hans liv förändras

Titti Carlberg

10 Maj 2023

En hemlös man hittar en check på 10.000 dollar och lämnar den till ägaren: hans liv förändras
Advertisement

Som barn får man lära sig värdet av ärlighet och vikten av att alltid göra det rätta snarare än vad som passar oss, men tyvärr är det många som glömmer detta när de har nått vuxen ålder. Många av oss agerar efter egen bekvämlighet och komfort och tänker bara på sin egen personliga vinning.

Lyckligtvis finns det fortfarande många människor i världen för vilka positiva värderingar fortfarande är värda något och som med sina berättelser visar oss hur ärlighet, altruism och mänsklighet alltid belönas med stora gåvor. Många av oss tänker ofta att mirakel aldrig sker men det räcker med att vi ser oss runt omkring för att upptäcka många berättelser som kan värma våra hjärtan och ge oss hopp.

Ett exempel på detta är historien om denna hemlösa man som, efter att ha bestämt sig för att göra det rätta, belönades med ett nytt liv.

via Dailymail

Advertisement
Elmer Alvarez/Facebook

Elmer Alvarez/Facebook

Elmer Alvarez levde som hemlös i New Haven, Connecticut, dagen då han hittade en check på 10.000 dollar liggades på gatan. Han tvekade inte en sekund på vad han skulle göra, utan bestämde sig direkt för att göra det rätta genom att söka rätt på den rättmätige ägaren av checken för att lämna tillbaka den.
"Ärligt talat, jag gjorde det från djupet av mitt hjärta, jag förväntade mig ingenting i gengäld" förklarade mannen senare om sin ärliga handling.

Mannen kontaktade Dr. Roberta Hoskie, fastighetsmäklare och grundare av en utbildningsskola inom den sektorn, redan innan hon insett att hon hade tappat checken. Kvinnan som blev rörd av mannens ärlighet bestämde sig för att belöna honom genom att hitta en logi till honom.

 

 

Advertisement
Roberta Hoskie/Facebook

Roberta Hoskie/Facebook

Kvinnan ville hylla hans ärlighet genom att planera in en lång rad anställningsintervjuer för honom med hennes affärspartners och en plats på hennes utbildningskurs för fastighetsmäklare
Dr. Hoskie förklarade att hon visste exakt hur Elmer kände sig, eftersom hon själv hade varit med om samma svårigheter tidigare. Det var därför hon nu tog tillfället i akt för att göra något för en annan hemlös.

"Du behöver inte oroa dig för att sova ute i kylan längre" sa kvinnan till Elmer dagen då hon offetliggjorde belöningen."Jag har ett boende till dig" specificerade hon och fick mannen att gråta av tacksamhet.

"Det finns verkligen änglar, både i himlen och på jorden" sa Elmer när ceremonin var över. Vi kan bara hålla med honom.

Advertisement