Hon slutar sitt jobb för att uppfylla sin dröm: att bli en "traditionell hustru"

av Titti Carlberg

06 Maj 2023

Hon slutar sitt jobb för att uppfylla sin dröm: att bli en "traditionell hustru"
Advertisement

Det är inte alla kvinnor som drömmer om att bli någons fru eller mamma till barn och samtidigt ha en framgångsrik karriär. Om frigörelse och modern tid har fått många av kvinnorna att avstå den traditionella rollen som hemmafru, finns det andra som har valt att inte överge den, utan har gjort den modern på nytt. Särskilt en lycklig hustru skapade rubriker på webben efter att ha förklarat, i ett tv-program att hon vill ägna sig helt åt sin make, från vilken hon får en periodisk lön, och därmed lyckats förverkliga den dröm hon alltid har haft. Låt oss upptäcka hennes historia tillsammans.

via Mirror

Advertisement
Pxhere-Non the actual photo

Pxhere-Non the actual photo

Alena, som kvinnan heter, bestämde sig för att säga upp sig från sitt arbete och avstå sin karriär för att helt ägna sig åt sin man och deras hem. Även om samhället har förändrats, är hon inte ensam om att vilja "gå tillbaka" och förkroppsliga den "gammaldags" hemmafrun. Inget fel med det, hon försäkrar att hon är väldigt nöjd med sitt val. Som hon själv säger vill hon kunna förkroppsliga prototypen av den traditionella hemmafrun, vilket hon har lyckats med. När hon arbetade som marknadschef inom kosmetika var hon inte lycklig, hon kände att det enda som tillfredsställde henne var att ta hand om sitt hem.

När hon träffade sin man genom jobbet fann hon hans stöd i att ge upp karriären: han skrev uppsägningsbrevet åt henne, som hon sedan lämnade till sin chef utan ånger. Kvinnan förklarar att hon förstod att han var den rätte för henne just för att han stöttade henne i detta beslut och förstod hennes behov av att förändra sin livsstil. För henne var arbetsvärlden onaturlig.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Jag lyder mina bröllopslöften, kanske inte alla, som kanske andra kvinnor gör, men eftersom han tjänar pengarna för att försörja oss är det hans jobb att ta hand om sin familj. Det är han som övervakar ekonomin, så om jag vill spendera pengar på nya soffor så säger han självklart nej eftersom det bara är han som vet hur mycket vi har på kontot" berättar kvinnan och tillägger att hennes man ger henne en slags lön för att betala städning, skatt, hyra och försäkring. "Och naturligtvis lite till mig själv också, allt som blir över får jag behålla till mig själv."

Alena säger också att det finns många kvinnor som hon själv som känner sig dömda  för att de har valt att ägna sig helt och hållet åt deras män. "Faktum är att vi har ett tjugotal arbetsuppgifter som vi utför med multitasking, vi har alltid något att göra. Vi har inga lediga dagar, vi jobbar hårt."

Gillar du hennes livsstil eller skulle du aldrig kunna tänka dig att anamma den?

Advertisement