Fyra ensamstående mammor köper ett hus och flyttar ihop: "vi hjälper varandra"

av Titti Carlberg

27 Mars 2022

Fyra ensamstående mammor köper ett hus och flyttar ihop: "vi hjälper varandra"
Advertisement

Att vara förälder är ett krävande och ansvarsfullt arbete. Att vara ensamstående förälder är ännu svårare. Holly Harper och Herrin Hopper har varit vänner länge, och de är båda mammor: de pratade ofta om svårigheten att uppfostra sina barn på ett bra sätt, och de skämtade ofta om att det skulle vara lättare om de bodde under samma tak. När de båda kvinnorna separerade från deras respektive, realiserades skämtet: kvinnorna från Washington, som är ensamstående beslutade sig att flytta ihop.

via Washington Post

thesirenhouse/Instagram

thesirenhouse/Instagram

Holly och Herrin fick sällskap av två andra kvinnor som även de är ensamstående mammor, Jen och Leandra. De började leta efter ett hus och på kort tid hittade de det och tog steget: de köpte huset. Detta gör att de kan spara på utgifterna och minska arbetsbördan. 

Nyckelordet är: dela.

Kvinnorna säger att hemmet är ett paradis för barnen som kan växa upp och ha roligt tillsammans. Det finns en trädgård, en studsmatta, ett gym, en uppblåsbar pool och ett relaxrum. Huset har fått smeknamnet "The Siren House", och det påminner om ett permanent sommarläger.

Harper berättar: "Det här boendet är som ett paradis för barn, komplett med en gigantisk studsmatta, parkourlinje, trädgård, gym, storbilds-TV och en hantverksstudio. Våra barn, har alltid någon som kan följa dem på en promenad, för att köpa en glass eller som är redo att leka".

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Kort sagt, denna lösning har fördelar för både barn och mammor, som hjälper och stöttar varandra. De delar på utgifterna, bilarna, hushållsuppgifterna och alla de roliga sakerna. Detta arrangemang gör att de sparar tusentals dollar per år.

Harper sa att "Målet med livet är inte att uppnå en plan för lycka, utan att skapa en miljö där vi är säkra på att vi alltid är lyckliga", och de fyra kvinnorna verkar ha lyckats. Huset är alltid fullt, livligt, glatt och - trots strumpor och anteckningsböcker utspridda överallt - de blir aldrig uttråkade.

Advertisement