Han hittar några mystiska lappar skrivna med en märklig handstil i sitt hem: "det stod saker på dem som bara jag känner till"

av Titti Carlberg

25 Mars 2022

Han hittar några mystiska lappar skrivna med en märklig handstil i sitt hem: "det stod saker på dem som bara jag känner till"
Advertisement

Har du aldrig känt nödvändigheten att anteckna det du behöver göra? Lappar, anteckningar, pappersark hittade lite här och där: sätten för att inte glömma viktiga åtaganden är många och sätten för att ha allting under kontroll är olika. Men tänk om det plötsligt, i ditt hem, dyker upp anteckningar som påminner dig om personliga saker och det inte är du som har skrivit dem?

En oroande upplevelse, som personen vi ska berätta om, var med om. Skräckslagen bestämde han sig för att dela med sig av händelsen på Reddit och beskrev i detalj de märkliga fynden i hans hem. Han minns absolut inte att han har skrivit anteckningarna, men de fanns där och det stod saker på dem som han inte hade berättat för någon. Läskigt eller hur. Men låt oss se lite närmare på vad som hade hänt.

via Reddit

Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

"Jag hittade en gul post-it lapp på skrivbordet - börjar inlägget - med en skrivstil som inte är min och den påminde mig om några åtaganden jag hade, men som jag inte hade pratat med någon om". Det låter som början på en skräckhistoria, men det är rena rama verkligheten av ett fenomen som, under de följande dagarna, fortsatte och kastade denna person i en blandning av förvirring och rädsla.

"Först trodde jag att jag hade skrivit den i sömnen - står det - jag slängde den och tänkte inte mer på den. Fyra dagar senare hittade jag dock en till post-it med samma skrivstil som den första, den påminde mig om att jag skulle 'spara mina dokument'. Det fanns inga tecken på intrång i mitt hem, men jag installerade en kamera riktad mot mitt skrivbord och spelade in allt."

Vem som helst som hamnar i en sådan situation skulle känna sig orolig. Och så var det också för författaren till inlägget på Reddit, som uppdaterade användarna om historien, och fortsatte att berättade vad som hände 10 dagar senare.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Jag vaknade och fann ännu en lapp där det stod: 'vår hyresvärd låter mig inte prata med dig, men jag har något viktigt att säga dig'. När jag kontrollerade kamerainspelningen syntes det ingenting, men mystiskt nog hade min dators papperskorg tömts, vilket jag inte har gjort på länge".

Mysteriet fördjupades sedan när nya post-it lappar, alla utan skrift, dök upp på dörrarna till de andra lägenheterna i bostadsrätten. Mot bakgrund av allt detta bad personen Reddit-läsare om råd och frågade om det enligt deras åsikt fanns skäl för rättsliga åtgärder eller någon annan åtgärd.

Svaren saknades inte, med tanke på berättelsens särdrag, och det fanns också personer som påpekade för inläggets författare att det kunde vara en sömnstörning. "Du kan rådfråga en expert, om det är möjligt, i ett halvvaket tilstånd, att utföra sådana handlingar och sen inte komma ihåg dem" var rådet från en användare.

Vi känner inte till den fortsatta utvecklingen i berättelsen, men en sak vet vi med säkerhet: ingen människa vill befinna sig framför sådana anteckningar!

Advertisement