Han "stjäl" hundratals cyklar och staplar dem på bakgården: man såg jättemånga från satelliten

av Titti Carlberg

28 Mars 2022

Han "stjäl" hundratals cyklar och staplar dem på bakgården: man såg jättemånga från satelliten
Advertisement

Föreställ dig att du navigerar på Google Earth och ser, på bakgården till ett vanligt engelskt hus, en enorm hög med cyklar staplade på varandra. Vi är säkra på att scenen, till en början, skulle väcka din nyfikenhet och även om det kan verka paradoxalt eller overkligt är det precis vad som hände i Oxfordshire.

Att kalla denna historia märklig och absurd är en underdrift, den började med gripandet av en man, som hade samlat på sig dessa cyklar på ett avgjort misstänkt och olagligt sätt, det vill säga, enligt vad polisen rapporterade, hade stulit dem.

via Wales Online

If you've ever had a bike stolen then check this out. Police have found a stash of bikes in a garden so large it could...

Pubblicato da WalesOnline su Mercoledì 23 marzo 2022

En hög med cyklar, som var tillräckligt stor för att synas med Google Earth's satellitbilder, den som den 54-åriga mannen hade "parkerat" på sin bakgård. Det fanns över 500 stycken och efter en tid började de fånga grannarnas uppmärksamhet. Grannarna var dessutom upprörda över det stora antalet råttor som cykelhögen lockade, så de anmälde honom till myndigheterna.

"Jag rapporterade hans 'kollektion' av cyklar för cirka fyra år sedan - berättar en granne - mängden av tvåhjulingar som man kunde se på gården var helt enkelt imponerande. De anlände i skåpbilar och flera olika personer levererade dem både dag och natt".

"Ursäkten" för möss hjälpte dock inte mycket eftersom, enligt vad grannarna rapporterade, hade myndigheterna svarat att cyklar inte är ett "bo för möss", och att de därför inte kunde prata med bostadsägaren, som vid upprepande tillfällen visat sig vara undvikande och vag ifråga om samlingen som han hade på bakgården.

Advertisement
Lawrence Wang/Flickr - Not the actual photo

Lawrence Wang/Flickr - Not the actual photo

Rapport efter rapport, klagomål efter klagomål, till slut knackade polisen på dörren hemma hos mannen och arresterade honom med anklagelse för hantering av stöldgods och innehav av kriminella tillgångar. Undersökningarna verkar dock inte ha lett till några avgörande vändpunkter, eftersom mannen i väntan på ytterligare kontroller av cyklarna släpptes fri.

Så till grannarnas förvåning och besvikelse finns cykelberget kvar, liksom den 54-årige husägaren. Ingen vet vad nästa utveckling blir, och under tiden får de helt enkelt acceptera den absurda situationen.

Vad tycker du om detta?

Advertisement