"Min fru begärde skilsmässa för att jag lämnar smutsiga glas i diskhon" en upprörd man berättar

av sofia

29 Mars 2022

"Min fru begärde skilsmässa för att jag lämnar smutsiga glas i diskhon" en upprörd man berättar
Advertisement

Vilka är de främsta orsakerna till skilsmässa? Orsaken är inte alltid att känslorna tagit slut, men det har ofta med missförstånd att göra, brist på uppmärksamhet eller att man inte gör saker man borde göra. En man berättade på sin blogg orsaken som fick hans fru att ansöka om skilsmässa: de smutsiga glasen som lämnades vid diskbänken.

via Matthew Fray

Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Huvudpersonen i denna berättelse heter Matthew Fray, och mannen berättar att hans fru - efter att ha fyllt 34 - lämnade honom och tog med sig deras barn. Mannen var förstörd, han trodde att hans liv hade tagit slut. Tolv år senare samma dag kom Matthew dock till slutsatsen att hans fru hade gjort rätt val. Mannen berättar sedan skälen som fick hans fru att avsluta deras äktenskap: "Så, vad gjorde jag för hemska saker egentligen? Jo... Jag lämnade ofta använda glas nära diskbänken. Då och då stod det också tallrikar på bänken några centimeter från diskmaskinen. Ibland kunde jag inte ens hänga upp mina kläderna utan lät dem istället hänga på möblerna eller till och med slänga dem på golvet. Det var detta som fick henne att lämna mig."

Advertisement
Matthew Fray/Facebook

Matthew Fray/Facebook

Verkar det som en banal eller orimlig anledning? Matthew fortsätter: "Faktum är att glaset vid diskbänken var viktigt för min fru och min inställning fick henne att inse att jag alltid skulle välja mina känslor och preferenser framför hennes. Det fick henne att förstå att hon var gift med någon som inte respekterade eller uppskattade henne." Matthew trodde att han var en bra man, men insåg inte att hans handlingar påverkade hans fru. Det skulle ha tagit bara några sekunder att stoppa in glaset i diskmaskinen, men han gjorde det inte. Det här är vad Matthew har insett 12 år efter skilsmässan: han förstod att hans fru gjorde rätt val, eftersom de där smutsiga glasen på diskbänken dolde ett mycket djupare budskap. Matthew har förstått en mycket viktig lärdom: vissa förfrågningar är inte absurda, men de är meddelanden som döljer ett behov av uppmärksamhet. Till slut vänder sig Matthew till alla män där ute och uppmuntrar dem att lyssna mer på sina fruar och att lägga sina egna intressen åt sidan.

Advertisement