En pappa ber sin vuxna dotter ge tillbaka alla pengar han har spenderat på henne: "Hon är skyldig mig 18 000 dollar"

av sofia

31 Mars 2022

En pappa ber sin vuxna dotter ge tillbaka alla pengar han har spenderat på henne: "Hon är skyldig mig 18 000 dollar"
Advertisement

Att vara förälder är ett stort ansvar, inte bara ur etisk synvinkel utan också ur ekonomisk synvinkel. Att få barn innebär att ta på sig utgifterna fram tills dess att de blir ekonomiskt självständiga. Eller, åtminstone, brukar det vara så. En pappa på reddit berättade dock en annorlunda historia: han bad sin vuxna dotter att betala tillbaka alla pengar han har spenderat på henne genom åren. Men låt oss se vad historien handlar om i detalj.

via reddit

Not the actual photo - Pixabay

Not the actual photo - Pixabay

"Min 21-åriga dotter Aria lämnade mitt hem när hon var 15 för att flytta in med min exfru, Sandra, och hennes man. Fram till dess hade vi delad vårdnad, men Sandra har alltid varit mindre "sträng" än jag. Hon lät alltid Aria göra vad hon ville och hade aldrig några regler. Hon köpte även allt det som Aria ville ha." Mannen berättar att han och hans dotter under åren har kommunicerat via advokater, som har bett mannen att betala underhåll och trots att Aria är 21 år gammal måste mannen betala underhåll och hälften av hennes universitetskostnader.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Mannen berättar sedan om den ekonomiska situationen: "När Aria fyllde 18 och blev vuxen började jag räkna ihop allt det jag behövde betala i ett Exceldokument som jag skickar till Sandra varje gång jag uppdaterar det. Jag förväntar mig att Aria ska betala sin skuld (jag gav Sandra en chans att betala den åt henne, men hon vägrade.) Vi är nu uppe i 18 000." Efter år av nästan total tystnad försökte Aria komma i kontakt med sin pappa igen, som svarade: "vi kan inte fixa den känslomässiga biten om vi inte fixar den ekonomiska delen först". Pappan vill att Aria ska visa honom att hon försöker och betala av alla pengar för underhåll och universitetskostnader över tiden. Hans exfru tycker att det är en galen idé. Människor på Reddit kritiserade även mannen för hans begäran. Vad tycker du om saken? Är det rätt, bortom eventuella personliga missförstånd, att be en dotter betala de "skulder" hon har samlat på sig under sin uppväxt?

Advertisement