Efter en läkarundersökning upptäcker han att hans hustru är hans syster: blir chockad

av Titti Carlberg

21 Mars 2023

Efter en läkarundersökning upptäcker han att hans hustru är hans syster: blir chockad
Advertisement

En del berättelser verkar vara som handlingen i en film, men är tyvärr verklighet för huvudpersonerna. Även om de inblandade önskade att det bara var en dålig dröm som de inte kan ge sig till tåls att vakna ur, så händer det inte utan de befinner sig i den hårda sanningen.

Med all sannolikhet måste makarna som vi ska berätta om i vår artikel ha upplevt något liknande: de upptäckte, efter att ha genomfört ett DNA-test för medicinska behov, att de var syskon, såväl som man och hustru.

via Manchester Evening News

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Mannen, som adopterades när han var liten, vände sig till Reddit-användarna för att berätta vad som hade hänt, fortfarande i misstro över händelsen som oundvikligen skakade balansen i hans familj. Han och hans fru har varit gifta i sex år och de har två barn. När han förklarade vad som hade hänt sa han att han skulle radera inlägget kort efter publiceringen. Men tagen av bestörtningkände han ett behov att avreagera sig och samla in åsikter om det.

Allt började med att kvinnan blev sjuk och behövde en njurtransplantation. Således genomgick paret några kliniska tester för att verifiera om mannen kunde vara en potentiell donator, och han fick ett avgjort chockande svar. Läkarna fann en så hög överensstämmelse i deras DNA att de kom fram till en slutsats lika intet ont anande som det var tydligt: de två makarna var bror och syster. 

Efter adoptionen hade inte inläggets författare lyckats komma åt dokumenten som innehöll information om hans biologiska föräldrar, vilket hindrade honom från att få reda på sanningen.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

"Omedelbart efter vår sons födelse blev min fru sjuk och nu behöver hon en njurtransplantation. Ingen av hennes släktingar visade sig vara matchande donatorer."
Även om han var säker på att chanserna till framgång var små, bestämde han sig för att testa sig: "Jag visste att det skulle vara en chansning, men jag fick ett samtal som bekräftade att jag var kompatibel.".

Läkarna föreslog mannen att han skulle genomgå ytterligare "mer grundliga"  tester, efter vissa data som hade hittats i HLA-vävnadstestet, och efter den senaste analysen fanns det inga tvivel: han och hans fru hade en "onormalt hög matchningsfrekvens". Nyheten chockade och förvirrade paret. "Vi är släkt och nej, jag skämtar inte. Jag vet inte vad jag ska göra.".

Vad skulle du råda honom att göra?

Advertisement