Kvinnan svarar på kritiken hon får över att vara ensamstående mamma till 8 tvillingar

av Titti Carlberg

02 April 2023

Kvinnan svarar på kritiken hon får över att vara ensamstående mamma till 8 tvillingar
Advertisement

Att få barn är många människors dröm, som tyvärr inte är så lätt att uppnå för många. Det finns många olika anledningar till att en person som drömmer om att bli förälder riskerar att hennes önskan bara förblir en dröm och aldrig verklighet: otillräckliga ekonomiska resurser eller dåliga familjeförhållande, oenighet med partnern om valet eller svårighet att hitta rätt partner.

Bland de hinder för föräldraskap som en gång ansågs oöverstigliga finns infertilitet, som nu kan kringgås tack vara alla framsteg inom medicinsk vetenskap. Faktum är att det finns många möjligheter för människor som inte kan få egna barn, vilket fortfarande väcker många moraliska debatter, men som i allt högre grad accepteras av samhället och regleras av regeringar.

Berättelsen om en väldigt speciell mamma börjar här.

via People

Advertisement

Nadya Suleman, känd under pseudonymen Octomum, är en rekordmamma, hon har 14 barn, varav 8 är tvillingar. Kvinnan var väldigt ung när hon gifte sig, efter bröllopet kontaktade hon en fertilitetsklinik på grund av sina svårigheter att bli gravid, vilket var en av anledningarna till att hennes man lämnade henne år 2000, efter bara 4 års äktenskap.

Nadyas första barn, Elijah, föddes år 2001, och är ett resultat av provrörsbefruktning, vilket även hennes 5 följande barn var, varav de yngsta, tvillingarna Caleb och Calyssa, föddes 2006. Men denna mamma skapade en mediasensation när hon 3 år senare, den 26 januari 2009, födde 8 tvillingar i en förlossning som slog rekordet för det högsta antalet tvillingar födda friska och utan några som helst hälsoproblem.

Efter denna graviditet startade myndigheterna en utredning och Dr Michael Kamrava, även ansvarig för kvinnans tidigare graviditeter, uteslöts från läkarförbundet. Nadya blev istället föremål för en het debatt med många negativa kommentarer

Men Octomum gav aldrig upp, utan fortsatte att ägna sig åt sina barn och såg till att de växte upp lyckliga, alltid med sin mammas stöd, som följde henne fram till sin död.

Advertisement

Januari 2023 publicerade kvinnan ett foto på sin sociala profil med ett grattis på födelsedagen till sina barn, som klev in i tonåren helt friska.
"Har den äran på 13-årsdagen till Noah, Maliyah, Isaiah, Jeremiah, Nariyah, Josiah, Jonah och Makai! Ni är bland de mest omtänksamma, samvetsgranna och ödmjuka människor jag någonsin har känt" skrev hon i rubriken till bilden. "Hindren vi har kämpat mot under årens gång har stärkt bandet vi har till varandra. När vi står inför nya utmaningar under de kommande åren hoppas jag att vi fortsätter att växa som familj. Jag är otroligt tacksam över att vara er mamma. Jag älskar er" avslutar hon, med hänvisning till all kritik hon har mottagit under åren.

Hennes val var säkert svårt, impopulärt men också väldigt modigt, och det går inte att säga att hon inte har gjort ett bra jobb och att hon inte är lycklig.

Vad tycker du?

Advertisement