"Min man och jag åker ensamma iväg på semester en gång om året och vi är lyckligare så: en mammas berättelse

av Titti Carlberg

07 Januari 2022

"Min man och jag åker ensamma iväg på semester en gång om året och vi är lyckligare så: en mammas berättelse
Advertisement

Att leva sitt äktenskap lugnt och fridfullt är inte alltid så lätt, särskilt om det har gått många år sedan den stora "ja" dagen. För att råda bot på detta problem med samexistens, bestämmer sig många par för att vända sig till psykoterapeuter för att försöka rädda deras relation andra istället...bestämmer sig för att åka på semester utan sin partner, som detta amerikanska par.

Det intressanta är, att när man hör dem berätta låter det som en utmärkt terapi för att avgifta vardagens monotoni och lägga till lite extra krydda. Så här gör de...

via Mommy Connections

Advertisement

Ett amerikanskt par som har varit gifta i åratal, har kommit på en alternativ lösning för att hålla sin relation "fräsch" när det vardagliga livet tar över: att göra en resa var och en för sig själv. "Under min senaste semesterresa till de vackra stränderna i North Carolina lämnade jag allt som inte var väsentligt hemma, inklusive min man" berättade kvinnan på sociala medier, stolt över att ha haft en terapeutisk semester.

"Självklart älskar jag min man, tro inte annat. Men en gång om året packar vi väskorna och åker åt varsitt håll på semester. Det är ett sätt att avgifta oss från vår rutin och familjelivets liv och rörelse".

Det verkar som att denna innovativa parterapi fungerar bra för paret. Att ha en del tid för sig själv är den bästa terapin för att släppa all spänning som samlats av att leva under samma tak och återupptäcka lugnet genom att distrahera sig själv med ett bad på en solig plats.

Advertisement

De berättar på sina respektive sociala profiler att de älskar varandra och att de även reser på semester tillsammans: "våra familjesemesterresor är roliga, fulla av skratt och kärlek, men inte speciellt avslappnande".

Faktum är att i familjeresor är väldigt stressande, till exempel måste man alltid ha koll på att man inte tappar bort varandra på platser där det är fullt med folk. Att därför ha en tid för att vila och koppla av gör paret mer närvarande under resten av året.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

När de återvänder från sina respektive resor erkänner de att de känner sig mycket mer avslappnade och har mer tålamod med sina barn: "när min man och jag återvänder från våra resor känns det som att vårt tålamod är oändligt, vi plockar upp hundratals leksaker dagligen från golvet och vi kliver upp mitt i natten för att trösta det av barnen som drömmer mardrömmar utan svårigheter" berättar de entusiastiskt.

Kort sagt, efter år av experiment har paret äntligen nått en jämnvikt genom ett mycket enkelt knep: att resa ensam på semester. "Istället för att tänka för mycket på hur vi ska få våra familjeresor att fungera, accepterar vi helt enkelt det faktum att var och en av oss behöver lite ensamtid".

Och du? Har du aldrig funderat på att åka på semester utan din familj? Berätta gärna för oss!

Advertisement