Hon ventilerar på sociala medier eftersom hon vid 30-års ålder fortfarande inte har man och barn: "Jag gråter varje natt"

av Titti Carlberg

15 November 2022

Hon ventilerar på sociala medier eftersom hon vid 30-års ålder fortfarande inte har man och barn: "Jag gråter varje natt"
Advertisement

Det verkar mer, men ändå har det bara gått ett drygt sekel sedan kvinnorna uppfostrades i ett enda syfte, att få ett bra äktenskap och skapa en lycklig familj med många barn. Även om detta fortfarande är fallet i olika kulturer, har kvinnor fortfarande många fler möjligheter än de en gång hade och har rätten att välja efter att sträva efter något annat. 
En ensamstående kvinna utan barn vid 30, 40 eller 50 år orsakar inte längre ånger och blir heller inte märkt som en gång i tiden.

Detta betyder inte att ingen kvinna inte har den önskan och historien om den här tjejen som ventilerade på sociala medier bevisar det för oss. Låt oss se historien i detalj.

via Elcomercio

Advertisement
@asanewa/TikTok

@asanewa/TikTok

Angela är en ung kvinna som ursprungligen kommer från Ghana. Under pseudonymen @asanewa på TikTok har hon delat en video där hon gråter som har fått ett stort antal visningar och kommentarer. Hon är orolig över att hon snart ska fylla 30 år och varken är gift eller har barn. 
"Nästa år fyller jag 30 och är varken gift eller har barn ännu. Jag gråter mig till söms varje kväll" är rubriken till videon som visar hennes gråtande ansikte.

Angela delar med sig av olika ögonblick av sin vardag på sociala medier och bland hennes publikationer finns det flera anspelningar på hennes sorg över att hon fortfarande är singel och till hennes önskan att träffa en man som vill gifta sig med henne. 
"Jag väntar fortfarande på att få träffa min blivande make" förklarar hon i den efterföljande videon som svar på kommentarerna.

 

Advertisement
@asanewa/TikTok

@asanewa/TikTok

I regnet av kommentarer som videon fick saknades ingen brist på uppmuntran från webbanvändarna, som uppmanar henne att inte misströsta och försäkra henne om att hon fortfarande är ung och har gott om tid att hitta rätt man, gifta sig och få många barn. Andra påminner henne om att det att vara mamma är inte det viktigaste i livet och att nyckeln till framgång är inre lycka.

Men vilken är den idealiska åldern för att skaffa barn? Rent fysiskt är det vanligt att betrakta åldersintervallen 25-29 år som den bästa för en lugn graviditet och förlossning utan problem. Det finns dock många sociala och ekonomiska faktorer man måste ta hänsyn till och studier har inte lyckats ge ett tydligt svar på frågan. Varje ålder har sin fördel, det viktiga är att göra det som får oss att må bra.
Kort sagt, skaffa barn när du vill, och om du inte vill ha några, skaffa inga.

Angela vi vill säga dig en sak: fokusera inte på det du saknar, utan på de oändliga resurserna du har. Lite i taget kommer du att få allt du önskar.

Advertisement