Maken bedrog henne med hennes syster: "Nu är det hon som är i svårigheter, men jag vägrar hjälpa henne"

av Titti Carlberg

23 December 2022

Maken bedrog henne med hennes syster: "Nu är det hon som är i svårigheter, men jag vägrar hjälpa henne"
Advertisement

Otrohet är en verklighet som verkar vara ganska utbredd och som oundvikligen leder en relation till ett vägskäl: att förlåta eller inte?. Allvaret i faktumet är obestridligt, men det som gör det mer eller mindre överkomligt är omständigheten, varaktigheten och personerna som är inblandade: om en man är otrogen med sin hustrus syster, till exempel, är det osannolikt att hustrun är villig att glömma det. 

En kvinna berättar på Reddit om sin svåra upplevelse och vad som hände senare.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Författaren till inlägget vände sig till webbanvändarna för att förklara hennes personliga upplevelse och relaterade utvecklingar, hon bad även om råd

"För sju år sedan var jag gift, men mitt äktenskap blev inte som jag önskade. Jag fick reda på att min man var otrogen mot mig med min syster. De ville att jag skulle förlåta dem och försökte övertyga mig att glömma att det hade hänt, men jag ville aldrig mer ha med dem att göra."

En förståelig reaktion, men det som hände senare gjorde bara saken värre, snarare än att fundera på en eventuell förlåtelse. Faktum är att kvinnans syster blev gravid med mannen. "Min skilsmässa formaliserades snabbt eftersom jag inte ville ha något annat än den och jag var villig att ge upp allt, bara behålla mina kläder.

Vid det laget ingrep dock systrarnas föräldrar och försökte övertyga henne att bli en del av dottern som systern fick med hennes förre detta man, men berättelsens författare vägrar benhårt. "Jag vill inte ha något att göra med flickan som min syster väntade med mannen som då fortfarande var gift med mig, jag vägrar all sorts kontakt med dem. De är gifta nu och har fått ytterligare två barn.".

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Inläggets författare träffade senare en ny man som nu är hennes make. Hans inträde i familjen "är fantastiskt, hans släktingar är jättetrevliga. Jag har tagit avstånd från min familj, men jag avgudar verkligen mina svärföräldrar, vi tillbringar mycket tid tillsammans.".

Trots det lyckliga slutet kom det förflutna tillbaka och knackade på hennes dörr, vilket orsakade oundvikliga problem och dåligt humör: "För cirka tre månader sedan ringde min syster mig på jobbet, hon sa att hon behövde mig och frågade om jag kunde komma hem till henne. Jag lade bara på luren och fortsatte med min dag. Några timmar senare fick jag ett sms från mina föräldrar där det stod att det var viktigt att jag åkte till min syster efter jobbet.".

Anledningen? Systern var på nytt gravid, men hade upptäckt att hennes man var otrogen mot henne med en annan kvinna. Familjen förväntade sig en gest av solidaritet från henne, men hon vägrade all form av försoning. "Min syster upprepade flera gånger att hon var ledsen och att hon vill att vi ska sluta fred. Mina föräldrar är rasande på mig och säger att jag måste förlåta henne, för vad hon än har gjort mig så betalar hon dyrt för det och att hennes barn förtjänar en moster. Är det verkligen jag som gör fel?".

Vad skulle du ha gjort i hennes ställe? 

 

Advertisement