Hon låter hennes sons gravida flickvän sova på golvet: "jag vill inte få soffan förstörd"

av Titti Carlberg

04 Maj 2022

Hon låter hennes sons gravida flickvän sova på golvet: "jag vill inte få soffan förstörd"
Advertisement

Ett barns ankomst till familjen är ett underbart ögonblick, fullt av känslor och lycka, men det kan också ge upphov till ganska starka familjekontraster. Som ofta händer är detta missnöje koncentrerat till förhållandet mellan svärmor och svärdotter

Avsnittet vi ska berätta om handlar inte om ett gift par, utan problemen som uppstod mellan hans mamma och hans flickvän, gravid i 5e månaden som blev tvingad av hans mamma att sova på golvet.

Det stämmer: fastän hon var gravid tyckte pojkvännens mamma att det var bäst att ta det säkra före det osäkra och påpeka all sin förakt och besvikelse. Så en kväll bjöd hon kallt den blivande mamman att sova på golvet i hennes hem, vilket utlöste pojkvännens ilska, men låt oss ta det från början.

via Reddit

Pierrelagrange/Wikimedia - Not the actual photo

Pierrelagrange/Wikimedia - Not the actual photo

"Jag och min flickvän Rose är tillsammans sen 4 år - börjar pojkvännen och framtida pappan sin berättelse på Reddit - hon är gravid i 5e månaden med vårt första barn. Till en början verkade det som att min mamma tyckte bra om Rose, eller åtminstone tolererade henne, men efter att vi hade berättat att vi väntar barn, förändrades något hos henne".

Det kan inte vara lätt att hantera en liknande situation, framförallt inte i mitten av en första graviditet, hos ett förlovat par som är på väg att bli föräldrar. Händelsen som berättas av den unge mannen, visar dock att familjemedlemmar ibland gör sitt bästa för att komplicera saker och ting.

"Min mamma har blivit väldigt oförskämd mot min flickvänfortsätter inlägget - hon säger elaka saker till henne så ofta hon kan och är väldigt respektlös. Nyligen åkte Rose iväg för att hälsa på sin familj som bor utanför staden, det var en resa som hon hade planerat i sista minuten och hon körde dit ensam. På vägen tillbaka gick dock bilen sönder, jag var utomlands och min bror Chris, som är en duktig mekaniker, åkte och hämtade henne och lagade hennes bil".

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Chris flyttade in hos mamma för cirka ett år sedan - fortsätter pojkvännen  och eftersom det var sent så bjöd han in min flickvän att sova i vår mors hem. Det var inte den bästa lösningen, men hoppet var att hon skulle hålla sitt oförskämda sätt åt sidan i ett par timmar". 

Mamman blev inte alls glad över att dela sitt hem med den unga gravida kvinnan och av den anledningen bestämde hon sig för att inte vara tillmötesgående. "Min mammas lägenhet har bara två sovrum, som båda var upptagna, så Rose trodde att hon skulle få sova på soffan - skriver pojkvännen - Min mamma gav henne en tunn filt och skrek åt henne att hon fick sova på golvet för att inte 'förstöra soffan'. Hon sa åt henne att hon fick nöja sig med en kudde".

Så flickvännen tillbringade natten på golvet och enligt vad hon sa, skulle hennes pojkväns mamma, lite då och då, kommit och kontrollerat att hon inte hade lagt sig på soffan.

När han fick reda på vad som hade hänt, blev den blivande pappan rasande och anklagade sin mamma för att vara respektlös mot sin havande flickvän. Kvinnan behöll dock sin ståndpunkt, till den grad att hennes son undrar om han hade fel i att bli så arg. Efter att ha ställt den frågan till Reddit-användare fick han mycket stöd och många svar från personer. Flertalet ger mannen rätt och säger att hans mammas beteende är "oacceptabelt".

Vad skulle du ha gjort om du var i en sådan situation som den blivande mammans eller den blivande pappans?

Advertisement