"Min fru gick upp över 20 kg efter förlossningen och jag är inte längre attraherad av henne"

av Titti Carlberg

02 Juli 2023

"Min fru gick upp över 20 kg efter förlossningen och jag är inte längre attraherad av henne"
Advertisement

Varje långvarig relation har stunder av kris, som kan övervinnas om båda parter engagerar sig i att finna en lösning. I dessa fall är kärlek oumbärlig, liksom önskan att fortsätta vara lyckliga tillsammans. En av dessa perioder representeras ibland av ankomsten av ett barn, som utan tvekan förändrar parets balans.

Men mannen vi ska berätta om har ett ganska känsligt problem: i själva verket hävdar han att hans fru, efter förlossningen, har förlorat sin fysiska form och att han inte längre attraheras av henne.

via Tyla

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

En webbanvändare vände sig till en expert i en kolumn på Daily Mail för att förstå hur han ska lösa det obehag som hade drabbat honom. Enligt mannen har han och hans fru varit föräldrar i två år nu, men efter förlossningen har det bara gått utför mellan dem. Anledningen? Mannen hävdar att hans fru har blivit så pass tjock att han har tappat all fysisk passion för henne.

"Jag kämpar verkligen, men jag känner mig inte attraherad av henne längre. Jag älskar min fru, men hon började missköta sig själv efter vår sons födelse. Visst det är oundvikligt att kvinnor går upp i vikt under en graviditet, men det verkar som att hon inte längre bryr sig om sitt utseende. Hon har slutat att sminka sig, börjat äta en massa onyttiga saker och dessa vanor har hon sedan vår son föddes."

Mannen fortsatte uttrycka sin oro och kvantiterade hustruns vikt: "Häromdagen berättade hon för mig att hon hade gått upp 22 och ett halvt kilo och den fruktansvärda sanningen är att jag aldrig har tyckt att överviktiga kvinnor är attraktiva. Jag blev kär i min fru för att hon var smal och atletisk. Hon var så stolt över sin kropp och kondition, men den kvinnan verkar vara borta för alltid."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Även om kvinnan är en underbar mamma och han beundrar henne djupt, vet mannen inte vad han ska göra.

"Jag tror att attraktion är grundläggande i ett äktenskap, och jag tvivlar på att jag kan fortsätta så här. Hur ska jag kunna vara ärlig mot henne utan att hon börjar hata mig?".

Experten Jane Green, internationell bästsäljande författare, underströk, förutom att uttrycka sina egna förslag i detta avseende, att känslorna gentemot hans fru borde finnas på grund av hennes personlighet snarare än av hennes yttre utseende, och att hans skäl till att han tror sig älska henne är ytliga.

"Att älska någon innebär att acceptera personen som den är och förblir. Det bästa med äktenskapet är att upptäcka den riktiga intimiteten och lita på varandra."

Håller du med henne? Vad tycker du om det mannen säger?

Advertisement