Vid 78 års ålder gifter sig mannen med en 17-årig tjej: efter tjugotvå dagar ansöker han om skilsmässa

av Titti Carlberg

12 Januari 2023

Vid 78 års ålder gifter sig mannen med en 17-årig tjej: efter tjugotvå dagar ansöker han om skilsmässa
Advertisement

Det har sagts miljontals saker om kärlek genom århundradena, men ingen har ännu kunnat hitta definitiva svar på frågorna. Vad är det egentligen som är viktigt i ett förhållande? Hur stor vikt har personliga, kulturella och ekonomiska skillnader om ett förhållande ska bli framgångsrikt? Hur många hinder kan ett par övervinna för viljan att vara lyckliga tillsammans? Visst är varje par en historia i sig och det finns inga gemensamma rätt eller fel.

Men historien om detta par lär oss att skillnaderna mellan två förälskade människor kan vara så pass stora att förhållandet inte fungerar trots att de älskar varandra. Visst är det sant att kärleken är viktig, men även åldern har en viss tyngd.

via IB Times

Advertisement

Historien om Abah Sarna, 78, och Noni Navita, 17, började med en bränsleleverans i västra Java, Indonesien. Faktum är att mannen blev kär i den unga tjejen när hon levererade bränsle till sina jordbruksfordon och de två började prata med varandra. Efter en tid började de dejta, tills beslutet att gifta sig med varandra, trots motståndet från många släktingar, blev stort.

Lyckan var dock inte avsedd att vara detta pars följeslagare. Efter bara 20 dagars äktenskap ansökte Abah om skilsmässa från sin unga hustru. Både Noni och hennes familj som hade stött deras förening blev väldigt förvånade över detta plötsliga och obefogade val, eftersom paret hade varit väldigt lyckliga under de få dagar som äktenskapet hade varat.

Advertisement

Enligt en medlem av Nonis familj kunde den möjliga orsaken till detta plötsliga beslut ha varit motståndet från mannens familj, som alltid hade varit emot deras förening. De hade dessutom opponerat sig mot den generösa hemgift som Abah gav till sin fru före bröllopet. Faktum är att mannen hade gett henne två pickupbilar fulla med husgeråd, 11 gram guld och en stor summa pengar, motsvarande cirka 5000 kronor, han hade dessutom skänkt en motorcykel till hennes familj och trots skilsmässan mellan dem bad han inte att få tillbaka presenterna.

En kärlekshistoria värdig en roman som tyvärr inte fick ett lyckligt slut.

Advertisement