Hon lämnar semestern med sin makes familj efter att ha hört kommentarer om henne

av Titti Carlberg

14 Mars 2023

Hon lämnar semestern med sin makes familj efter att ha hört kommentarer om henne
Advertisement

Familjen är som vi vet inte alltid förknippad med trevliga minnen. Det händer ofta att vi får höra historier om stora gräl, missförstånd, respektlöshet och förolämpningar mellan de olika familjemedlemmarna och familjemedlemmar som kommer helt överens med varandra är ganska sällsynt. När det sedan handlar om äktenskap är det lätt hänt att svårigheterna ökar. Hur ofta bråkar gifta par med varandra på grund av att deras familjer gör intrång? Mamman som inte vill acceptera att hennes son nu är vuxen och den extremt svartsjuka pappan. Bröder och systrar som är avundsjuka, osäkra eller helt enkelt inte håller med sina svågrar. Det bästa i dessa fall vore att hålla isär situationerna för att inte skapa konflikter.

Det finns situationer där familjens inblandning kan leda till att paret riskerar separation, som i fallet med denna kvinna som har vänt sig till Reddit.

via Reddit

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Strax efter bröllopet bad kvinnan sin man om att få vara med på mannens familj årliga semesterresa, hon trodde att det kunde vara ett bra tillfälle att lära känna sina släktingar bättre och delvis radera det obehag som båda parterna fortfarande kände i respektive släkts sällskap. Trots en första tvekan blev maken övertygadom att ta med sig henne, så på avresedagen dök han upp med sin fru, vilket överraskade hela familjen, som dock välkomnade kvinnan varmt.

Några dagar senare, medan familjen var samlad i trädgården, gick kvinnan in i huset för att förbereda en fruktsallad: när hon gick tillbaka ut i trädgården hörde hon ett stycke av ett samtal där hennes svärmor klagade över svärdotterns närvaro. "Hade hon verkligen ingen annanstans att tillbringa semestern på?" och hörde sin man svara "Jag vet! Jag ville inte ta med henne, men vad skulle jag göra? Jag vet hur påträngande det är".

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Besviken tog kvinnan första planet hem och begränsade sig till att låta maken veta att hon var hemma. När hennes man återvände hem anklagade han henne för att vara respektlös och barnslig, och när hon erkände att hon hade hört samtalet mellan maken och svärmodern skyllde han det på henne och anklagade henne för att vara påträngande och att hon hade gjort både honom och hans familj besviken.

De flesta webbanvändare visade sin solidaritet med kvinnan. "Skilj dig direkt från din man. Direkt" råder en person henne, medan en annan säger "Jag är stolt över dig, du försvarar dig. Jag är ärligt talat inte säker på om du ska försöka rädda ditt äktenskap. Din man är falsk och oförskämd, och det verkar som att hans familj inte gillar dig".
Kort sagt, det är alltid bättre att vi passar oss för våra äkta mäns familjer.

Advertisement