Mannen och hans hustru upptäcker att de är kusiner efter att ha utfört ett genetiskt test

av Titti Carlberg

17 April 2023

Mannen och hans hustru upptäcker att de är kusiner efter att ha utfört ett genetiskt test
Advertisement

Äktenskapslivet har förändrats mycket genom århundradena, om det en gång oftast var ett avtal mellan familjer, där de framtida makarna hade lite eller inget att säga till om, så är det idag istället en kärlekshandling där paret väljer att förklara för sig själva och för hela världen att de vill tillbringa resten av livet tillsammans.

Om man tidigare, särskilt bland adelsfamiljer, tvingades att gifta sig med en släkting, vanligtvis en kusin, för att upprätthålla det adliga blodsbandet, betraktas denna sed idag med skepsis och avsky, främst på grund av risken av eventuella defekter hos framtida barn.

Men vad händer om två personer blir kära i varandra utan att veta om att de är släkt? Konfrontationen mellan sinne och hjärta blir i det fallet väldigt hårt: ska man lyssna på förnuftet, som försöker avråda en från att ta risken, eller till hjärtat, som istället uppmanar en att följa kärleken trots eventuella hinder?

Låt oss se vad detta par beslutade.

via Mirror

Advertisement

Celina Quinones, 3-barnsmamma från Colorado, blev chockad när hon upptäckte att hon var släkt med sin man många år efter deras första dejt. Kvinnan upptäckte den chockerande nyheten genom att studera sitt släktträd, vilket sedan bekräftades av en genetisk test som hon och hennes make Joseph genomgick.

"Vi gifte oss år 2006 och innan vi visste ordet av hade vi fått 3 barn" avslöjar kvinnan på sociala medier. "Mina barn och min man är mitt allt och vi har bestämt oss för att blicka framåt" avslutar hon och hävdar att hon var helt omedveten om släktskapet före testen och avslöjar att nyheten inte kommer att förändra deras förhållande.

Advertisement

Avslöjandet fick många skeptiska kommentarer från användarna på sociala medier: "ni är väldigt lika varandra"kommenterade en person som undrade om de verkligen inte visste att de var kusiner, medan andra hade tvivel om huruvida de borde fortsätta vara gifta.
I andra inlägg på sociala medier förklarar Celina att vetskapen om att hennes man är hennes kusin inte har fått henne att ifrågasätta sitt äktenskap: paret har skapat en underbar familj och det finns ingen mening med att skilja sig.

Kvinnan tillägger även att det förmodligen finns många fler par, fler än man tror, som kan vara släkt med varandra, speciellt i en delstat som Colorado, som inte är så stor och där i stort sett alla känner varandra. Av denna anledning uppmanar hon andra par att genomgå genetiska tester innan de fattar viktiga beslut.
"Gör ett test så du inte gifter dig med din kusin av misstag" säger hon skämtsamt.

Vad skulle du göra om du upptäckte att din partner är släkt med dig?

Advertisement