Hon hittar ett kuvert med pengar och återlämnar det till ägaren: "Jag vill inte ha någon belöning"

av Titti Carlberg

10 Februari 2023

Hon hittar ett kuvert med pengar och återlämnar det till ägaren: "Jag vill inte ha någon belöning"
Advertisement

Vi vet alla på något sätt vad det innebär att behöva ta itu med utgifter och inköp för att klara sig till slutet av månaden. 

Föreställ dig att du promenerar i en park och av en slump hittar du ett kuvert som är fullt med sedlar på marken: vad skulle du göra, skulle du behålla pengarna eller skulle du gå till polisstationen med dem? Ett sådant dilemma kan vara svårt att lösa, speciellt om du vid den tidpunkten är i ekonomiska svårigheter och verkligen behöver pengarna. Det skulle dock räcka med att du sätter dig själv i den personens, som tappat pengarna, ställe, för att förstå vad som är det rätta att göra.

Denna kvinnas berättelse beskriver hur ärlighet är det enklaste och mest omedelbara valet, och hur det alltid belönas rikligt.

via El Mundo

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Estrella Yedra är en 40-årig kvinna som bor i Cerro Amate i Sevilla, Spanien. En kväll när hon återvände hem med sin 4-åriga son bestämde hon sig för att gå genom parken, där hon plötsligt drog sitt barns leksaksvagn över ett kuvert på marken. Kvinnan plockade upp kuvertet och såg att det innehöll 490 euro, hon gick hem till sin man för att anförtro sonen åt honom och skyndade sig sedan iväg till polisstationen för att lämna de upphittade pengarna där.

"Jag vet hur det är att behöva pengar och det slog mig aldrig att jag skulle behålla dem" sa Estrella senare till pressen. "Jag tänkte bara att de kanske tillhörde en familj som behövde dem. De är inte mina och jag tar aldrig något som inte är mitt".

Bara några timmar tidigare hade Carmen, en 84-årig kvinna gått genom parken efter att ha varit och hämtat ut sin pension: först när hon vaknade från sin eftermiddagslur insåg hon, med besvikelse, att hon hade tappat kuvertet med pengarna. Hon bestämde då att ringa sin systerdotter för att berätta om sitt problem.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Återlämnandet av pengarna var möjligt tack vare Carmens systerdotter, hon läste nyheten om fyndet på polisen avslöjat på Twitter och andra sociala sidor, så hon berättade det för sin faster.

"När vi träffades var kvinnan väldigt känslosam, hon grät och ville ge mig en present, men jag sa åt henne att inte oroa sig, det var inte nödvändigt att hon belönade mig" fortsätter Estrelle berätta.

Denna gest av ointresserad ärlighet gav kvinnan mycket tur: i själva verket lanserades en social solidarisk kampanj för att hitta ett arbete åt henne och hennes man, eftersom de båda var arbetslösa, och Estrelle fick snabbt ett erbjudande från ett multitjänstföretag, men inte bara. Pianisten James Rhodes, rörd av hennes gest, gav henne samma belopp som hon hade hittat och lämnat till den rättmätige ägaren, medan den lokala polisen tilldelade henne Förtjänstkorset.

Det går inte att förneka: ärlighet lönar sig alltid!

Advertisement