Hon erbjuds ett modelljobb, men tackar nej eftersom hon föredrar att bli byggarbetare

av Titti Carlberg

28 Maj 2023

Hon erbjuds ett modelljobb, men tackar nej eftersom hon föredrar att bli byggarbetare
Advertisement

Vi lever i ett samhälle som alltmer uppmanar människan att uttrycka sin identitet, att vara vad de vill och att jaga sina drömmar, men det händer ofta att man faller offer för stereotyper. När man ser en vacker kvinna, tänker vi automatiskt att hon är lättsinnig och att hennes enda intresse är att ägna dagarna åt att sköta om sitt utseende för att kunna fånga en rik man och bli försörjd av honom. Eller kanske att hon odlar en dröm om att bli en del av mode- eller underhållningsvärlden.

Men många unga kvinnor väljer idag att ägna sig åt jobb som en gång ansågs vara enbart manliga yrken, snarare än att bära pråliga kläder och tungt smink. Idag är det inte så många kvinnor som drömmer om att visa upp sitt vackra utseende och starta en karriär som modell, skådespelerska eller underhållare.
Ett exempel på detta är historien om denna kvinna, som trots sitt snygga utseende gjorde sig känd på sociala medier för ett typiskt manligt jobb.

via Nationworldnews

Advertisement

Johanna Juhlin är en ung kvinna av svensk härkomst, nu bosatt i Ohio, USA, som har uppnått betydande popularitet på sociala medier sedan juli 2022, då hon började publicera videor från sin arbetsplats. Efter att först ha delat innehåll om rekreation och sitt sätt att tillbringa sommaren på, publicerade Johanna flera bilder på arbetet hon gör med att reparera taket på en byggnad.

Sedan dess har den unga kvinnan fortsatt att dokumentera sitt arbete och hon berättade vid ett tillfälle att hon strax efter ankomsten till USA startade ett bygg- och byggnadsrestaureringsföretag, som vunnit stor popularitet, inte bara för den inspiration hon väcker hos andra människor, utan också för hennes skönhet.

Advertisement
@johannnajuhlin/Instagram

@johannnajuhlin/Instagram

Denna unga influencer får många uppskattningar dagligen för sitt utseende och den skicklighet hon utför sitt jobb med. Men samtidigt finns det också åtskilliga kritiker, särskilt angående hennes sätt att arbeta, som enligt flera webbanvändare inte ger ett bra resultat.
Johanna struntar helt enkelt i de som anklagar henne för att inte ha någon talang som byggare och fortsätter på sin väg.

Hon är verkligen ett bra exempel på att kvinnor inte bara är intresserade av skönhet, mode och underhållning, om de vill kan de verkligen göra vad som helst på ett unikt och underbart sätt. Inklusive jobb som traditionellt är reserverade för män.

Har du sett någon av hennes videor? Vad tycker du?

Advertisement