En ung pilot misstas för en flygvärdinna: "jag är trött på stereotyper"

av Titti Carlberg

27 Januari 2023

En ung pilot misstas för en flygvärdinna: "jag är trött på stereotyper"
Advertisement

I stort sett alla människor har, från ung ålder, en hobby. Den mest komplexa aspekten är att kunna odla den över tid, alltid hålla passionen brinnande, inte låta sig avskräckas vid de första svårigheterna och fortsätta längs den vägen tills man når sitt mål. Vissa människor har till och med lyckats förvandla sin dröm till ett yrke.

En hobby kan förvandlas till ens jobb, vilket den unga piloten, som är huvudperson i vår berättelse, visar. Hon valde att ingripa på sociala medier för att ta itu med stereotyper och hävdar att en kvinna i uniform på en flygplats inte nödvändigtvis är en flygvärdinna.

via sabrinaleej/TikTok

Advertisement
sabbrinajxx/Instagram

sabbrinajxx/Instagram

Sabrina Johnson, 22, är en pilot, trots sin unga ålder har hon redan åtta års erfarenhet bakom sig. Hon hade turen att födas i en familj som alltid har stöttat henne, och framför allt hjälpt henne att göra hennes passion för flyget ännu starkare. Vid 14-års ålder började hon sin första pilotutbildning och två år senare gjorde hon sin första soloflygning. Hon nöjde sig dock inte med det, tvärtom kombinerade hon sin hobby med studierna och när hon väl avslutat gymnasiet tog hon helikopterflygcertifikat, och därefter fick hon sitt första uppdrag som pilot.

Sabrina berättar att hon ofta misstas för en flygvärdinna, både av passagerare och flygplatsanställda, trots att hon bär en pilotuniform. Trött på dessa stereotyper bestämde hon sig för att publicera en video på sin TikTok-sida (sabrinaleej), där hon tar upp detta ämne. Klippet fick på kort tid över 2 miljoner visningar, tillräckligt många för att förstå att hon hade lyckats sprida sitt budskap.

Advertisement
sabbrinajxx/Instagram

sabbrinajxx/Instagram

Sabrina är väldigt irriterad över dessa stereotyper. Tyvärr är dock bara mindre än en tredjedel av alla amerikanska piloter kvinnor, medan 70,7% är män.

"När jag är 34 år gammal kommer jag att ha 20 års erfarenhet av att flyga, så vilken kvinna som helst kan ta samma riktning som jag tog".

Detta budskap är inte bara avsett för att driva kvinnor till att bli piloter, utan för att bevisa att kvinnor kan utföra yrken som anses vara endast för män. Man måste vara modig och följa sin dröm.

Vad tycker du?

Advertisement