Hon arbetar som kranförare men känner sig ständigt observerad av sina manliga arbetskollegor

av Titti Carlberg

13 April 2023

Hon arbetar som kranförare men känner sig ständigt observerad av sina manliga arbetskollegor
Advertisement

Vi hoppas alla, från låg ålder, att få det arbete vi drömmer om. Vissa engagerar sig hårt för att uppnå sitt mål, samtidigt som det finns andra, som trots att de aldrig tappar hoppet, inte lyckas förverkliga sin dröm. Ytterligare andra upptäcker nya passioner under sina liv som kommer att bli deras arbete.

Faktum är att den kvinnliga huvudpersonen i vår berättelse drömde om ett annat yrke, men hon fann sin väg och började arbeta som kranförare och med det ständigt dra blickarna till sig från alla män som befinner sig i hennes närhet. Låt oss se hur det går för henne.

via New York Post

Advertisement
KateFahey/Facebook

KateFahey/Facebook

Kate Fahey är en 19-årig tjej som aldrig har varit passionerad av konstruktion. Denna passion föddes av en slump, när hon valde att tacka ja till ett sommarjobb på sin pappas varv på Irland, hon trivdes så mycket med det jobbet att hon förstod att det skulle bli hennes framtid. När hon första gången klev upp på en lyftkran ville hon aldrig kliva av den, så hon bestämde sig för att bli lyftkransförare.

Denna nya passion gjorde henne till Irlands yngsta byggarbetare, vilket gjorde att hon fick sitta i en lyftkran som nådde 40 meter över marken istället för att gå på college.

Advertisement
KateFahey/Facebook

KateFahey/Facebook

Kate arbetar i en huvudsaklig manlig bransch. Faktum är att utomstående ofta blir förvånade när de får höra det. 
"Folk tenderar att se frågande på mig och undra vad en kvinna gör där. Det har funnits tillfällen då nykomlingar stirrar på mig. När jag arbetade i Dublin träffade jag en gång en leverantör som verkade chockad när han såg mig och frågade hela tiden om jag verkligen var kvalificerad att jobba där. Jag svarade honom att det enda som behövs för detta jobb är en ryggrad, vilket betyder att ha en stark karaktär".

Det är många tjejer och killar som skriver till henne för att få veta mer om hennes karriär, särskilt hur hon bestämde sig att ta denna väg.
"Mitt jobb kräver ingen universitets- eller lärlingsutbildning. Jag klev in i kranen och bestämde mig för att inte kliva ut från den".

Hon är den enda kvinnan på arbetsplatsen, men det intresserar henne inte, hon klarar galant alla nyfikna blickar och hon är väldigt stolt över att inspirera andra att göra karriär inom byggbranschen.

Vad tycker du om hennes val?

Advertisement