Chefen nekar henne löneförhöjning på grund av att hon bär leggings på jobbet: "Nu gör även mina kollegor det"

av Titti Carlberg

15 Februari 2023

Chefen nekar henne löneförhöjning på grund av att hon bär leggings på jobbet: "Nu gör även mina kollegor det"
Advertisement

Det är inte ovanligt att man stöter på förbryllande situationer på arbetsplatsen som skapar missnöje hos de anställda. Många arbetsgivare kräver en viss typ av klädsel och, och om dekoren utan tvekan är nödvändig i någon typ av professionell miljö, är reglerna i vissa fall avgjort strikta. En ung tiktoker nekades löneförhöjning på grund av en ganska bisarr anledning: det faktum att hon arbetade klädd i leggings. Lyckligtvis kunde hon räkna med solidaritet från sina arbetskamrater, som kom på ett sätt att stödja henne.

via 45Secondes

Advertisement
pyrofrenchfri/TikTok

pyrofrenchfri/TikTok

Den unga tjejen som är anställd på en pizzeria delade på TikTok det som hände henne på arbetsplatsen. Hon hade bett sin chef om löneförhöjning, men han vägrade att tillfredsställa hennes önskan på grund av hur hon klädde sig på arbetet. Även om det inte är förbjudet att bära leggings på jobbet och hennes arbetsgivare aldrig hade sagt något om det, sa han att det var av den anledningen han avslog hennes begäran.

Men @pyrofrenchfri, vilket är namnet hon använder på sociala medier, upptäckte hur mycket hennes kollegor gillar henne, de beslutade att stödja henne genom att gå emot chefens ord. De andra som arbetade på pizzerian tyckte att det var en orättvis behandling, eftersom att bära leggings inte påverkar de anställdas prestationer på något sätt, och det är inte heller en giltig anledning att vägra ge löneförhöjning.

Advertisement
pyrofrenchfri/TikTok

pyrofrenchfri/TikTok

Så för att visa henne deras solidaritet motarbetade de chefens argument, dagen efter dök alla upp klädda i leggings. En av dem hade, dagen innan, gått till varhuset som låg nära deras arbetsplats, och köpt varsitt par till alla, inklusive till männen.

Webbanvändarnas reaktion var att de tyckte det var bra, de ansåg att det var en snäll gest mot den unga tjejen. 
"När man säger att 'vi är ett team' på arbetsplatsen är detta vad jag förväntar mig, inget mindre", skrev en, medan en annan kommenterade: "Som chef skulle jag ge dig en högre löneförhöjning eftersom du helt klart kan påverka resten av personalen positivt och stimulera teamsamarbete".

Som tur är, bortom otrevliga chefer, finns det ibland riktigt exceptionella kollegor! Skulle du ha gjort detsamma för någon arbetskamrat?

Advertisement