De beställer varsin kaffe på Starbucks: det slutar med en nota på 4.000$

av Titti Carlberg

12 Februari 2023

De beställer varsin kaffe på Starbucks: det slutar med en nota på 4.000$
Advertisement

morgonen, innan man börjar med dagens uppgifter, finns det inget bättre än att äta en utmärkt frukost, ofta är den vanligaste drycken, som ger energi att möta dagens alla mödor med, kaffe. Men de finns fortfarande de som älskar att skämma bort sig själva och bestämmer sig för att gå till kaféet för att äta den.

Berättelsens två huvudpersoner älskar att gå till Starbucks för att äta frukost tillsammans. Synd dock att sista gången de var där för varsin kopp kaffe debiterades de mer än 4.000 dollar. Låt oss se i detalj vad som hade hänt.

via Fox

Advertisement

Merry Christmas from the ODells 2022! DeeDee O'Dell

Pubblicato da Jesse Odell su Domenica 25 dicembre 2022

Jesse och Deedee O'Dell är ett par från Oklahoma, USA. Innan de går till jobbet på morgonen, bestämmer de sig för att ägna en stund för dem själva. Av denna anledning har de tagit för vana att gå till den Starbucks som ligger nära deras hem för sitt frukostkaffe. De beställer alltid samma sak: en iskaffe americano och en cappuccino. Kostnaden landar alltid på cirka 10 dollar, men senaste morgonen de drack sitt frukostkaffe där blev de överdebiterade.

Advertisement

Imagine heading to your neighborhood Starbucks to buy two cups of joe for $10, and being charged a tip for over $4,000. “We do give good tips but nothing like that," said Jesse O'Dell.

Pubblicato da FOX23 News su Martedì 7 febbraio 2023

Dagen efter gick Deedee till köpcentret med deras barn. Hon insåg att något var fel när hennes kreditkort nekade betalningen i en butik. Paret försökte snabbt ta reda på vad som pågick och de upptäckte att Starbucks hade debiterat en dricks på 4.444,44 dollar, utöver deras beställning.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

På grund av ett fel hade baren tömt Jesses och Deedees konto, som så fort de insåg vad som hade hänt försökte få tillbaka sina pengar.

"Vi kontaktade - berättar Jesse - deras kundtjänst. Efter cirka 30 till 40 samtal blev vi kontaktade av en av deras representanter som förklarade läget för oss, men framför allt sa han att de skulle skicka checker till oss så snart som möjligt. Men vi har fortfarande inte fått dem, och jag hoppas att de inte har glömt det de har gjort mot oss. På grund av deras misstag har vi tvingats avboka vår semesterresa. Vi hoppas verkligen att de snart kommer kompensera oss. Nu vill jag uppmana alla att kontrollera kvittot när ni handlar på Starbucks så att detta inte händer även er".

Hur skulle du ha agerat?

Advertisement