När hon ringer på ytterdörren är det ingen kund som tror på henne: den här kvinnan har ett typiskt manligt yrke

av Titti Carlberg

12 Augusti 2023

När hon ringer på ytterdörren är det ingen kund som tror på henne: den här kvinnan har ett typiskt manligt yrke
Advertisement

Från det vi är små vill vi ha jobbet vi drömmer om. Barns fantasi har dock, som vi vet, inga gränser och det kan hända att de drömmer om riktigt extravaganta, kanske till och med omöjliga yrken i framtiden. Trots detta finns det de som fortsätter på den vägen tills de når sitt mål. Alltför ofta skiljer man på yrkena mellan de som är för kvinnor och de som är för män. Men det bör inte vara så, även om det finns en strukturell skillnad mellan könen så är alla fria att fullfölja sin dröm och kunna göra det jobb de vill.

Ofta verkar det dock som att kvinnor inte är kapabla att utföra vissa jobb, eftersom vissa yrkesområden anses vara maskulina. Trots detta finns det de som förkastar stereotyper och jobbar med det de älskar. 

Kvinnan som är huvudperson i vår artikel bestämde sig för att skaffa sig ett typiskt manligt yrke. Låt oss se vad det handlar om.

via France 3

Advertisement
kellycz67/Instagram

kellycz67/Instagram

Kelly Cruz är en 29-årig kvinna som aldrig har varit rädd för att smutsa ner händerna, men framför allt har hon alltid vetat mycket väl vad hon vill göra i sitt liv. När hennes familj frågade henne vilket yrke hon ville ha tvekade hon inte en sekund. Även om hennes drömjobb alltid hade förknippats som ett manligt, valde hon att kämpa mot alla stereotyper.

Advertisement
kellycz67/Instagram

kellycz67/Instagram

Kelly har bestämt sig för att visa upp sitt yrke på sociala medier. Hon är inte rädd för att visa sin kvinnlighet på arbetsplatsen, även om det hon jobbar med anses vara ett typiskt manligt yrke. Faktum är att när hon åker hem till kunder har de svårt att tro att hon är där för att arbeta.

kellycz67/Instagram

kellycz67/Instagram

Hennes jobb är som klinker- och kakelläggare. En av de grundläggande aspekterna som verkligen inte är förvånande är att den unga kvinnan fick kämpa för att bevisa att hon är kapabel att utföra detta typiska manliga yrke. Hon visar oss, bakom kulisserna, sitt arbete, ger DIY-tips och knep.

"När en kvinna kommer till en byggarbetsplats är det ingen som tar henne på allvar förrän hon bevisar att hon är kapabel. Mitt budskap är att man måste hålla ut, visa att man är kapabel. Hemligheten är att tro på sig själv. Jag är stolt över mig själv. Detta är en sektor som har svårt att rekrytera, så om man kan bevisa det på ett eller annat sätt, förbättrar man sin bild".

kellycz67/Instagram

kellycz67/Instagram

Kvinnan blev väldigt uppskattad, så pass att hon mottog många positiva kommentarer: "ett bra exempel för att motarbeta alla fördomar, tack för att du delar med dig av din passion!"

Vad tycker du?

Advertisement