Ignorerad i ladan i över 40 år och är nu värd över en miljon dollar

av Titti Carlberg

02 Juli 2023

Ignorerad i ladan i över 40 år och är nu värd över en miljon dollar
Advertisement

Det finns platser som gömmer verkliga skatter. Faktum är att det ofta händer att vi glömmer ett visst föremål på ett ställe där det bara ligger och samlar damm. Vid dessa tillfällen kan två huvudsakliga händelser dyka upp, vilka är att föremålet förstörs eller samlar på sig ett högt värde. I det senare fallet, om någon skulle råka hitta föremålet, skulle den personen få en riktig förmögenhet i sina händer. Många människor brukar dock, då och då, leta igenom sina egna eller familjemedlemmars källare med hopp om att finna något värdefullt föremål som har legat gömt under en längre tid. Vi blir dock ofta överraskade av föremål som vi inte tror är värda något.

Historien vi ska berätta handlar om en familj som hittade ett föremål som hade stått bortglömt i ladan i över 40 år. Med tiden hade det förvärvat ett högt värde, så mycket att familjen kan få över en miljon dollar vid en försäljning.
Låt oss se vad det är för föremål.

via Dailymail

pxhere

pxhere

När en individ avlider görs vanligtvis ett försök att samla in den avlidne personens tillhörigheter för att de ska gå i arv till anhöriga eller läggas ut på försäljning. Tillhörighetrna hjälper en att upprätthålla länken med de personer som inte längre finns bland oss.

En familj från Indiana, USA, bestämde sig efter faderns död att städa upp i hans lada. Men när de anhöriga gick in i den blev de överraskade, de hade förväntat sig allt utom det som de fann i ladan.

Advertisement
Gullwing Motor Cars

Gullwing Motor Cars

Inuti ladan, som hade använts som garage för mannens veternabilar, hittades några riktiga juveler, och bland dem fanns det en riktig diamant gömd: en Merces-Benz Roadster 300SL från 1960.När familjen upptäckte bilen var den helt täckt av damm, vilket tydde på att den hade stått där ganska länge.

NOT THE ACTUAL PHOTO Lothar Spurzem/commons.wikimedia.org

NOT THE ACTUAL PHOTO Lothar Spurzem/commons.wikimedia.org

De förvånade närvarande bestämde sig för att få bilen att glänsa på nytt. Efter restaureringen märkte de att den fortfarande var i perfekt skick och att den bara hade gått ett lågt antal km, endast 23.000. År 1976 hade dess tidigare ägare förälskat sig i bilen och bestämt sig för att köpa den. Modellen var unik, eftersom produktionen avbröts efter bara 12 år. Trots att mannen hade älskat bilen valde han att aldrig köra den, utan förvarade den bara i en lada i Indiana. Bilen annonserades ut till försäljning för en häpnadsväckande summa, det vill säga för 1.014.000 dollar.

Vad sägs om det?

Advertisement