Ser du de 18 trianglarna i bilden?

av Titti Carlberg

02 Juli 2023

Ser du de 18 trianglarna i bilden?
Advertisement

Många människor gillar att utmana sig själva genom att försöka lösa logiska gåtor, för att förstå om deras intellektuella kapacitet är så utvecklad som de tror. Av denna anledning, så fort de ser en gåta, slösar de ingen tid utan börjar genast analysera den, de försöker förstå alla möjliga knep för att komma fram till lösningen. De tar ofta dessa gåtor som riktiga utmaningar mot sig själva och tiden. Målet är att komma på lösningen så fort som möjligt.

I det här fallet behöver du bara vara uppmärksam och analysera hela bilden, stanna inte vid det uppenbara, utan undersök på djupet, tänk utanför ramen. För, ofta stannar vi upp vid första intrycket och letar efter den enkla och självklara lösningen, men de är inte alltid det bästa sättet. 

I detta fall är det lätt att se lösningen, men att hitta den är tvärtom inte alls så enkel. Det är viktigt att du funderar under hela den utsatta tiden. Ser du de 18 trianglarna i bilden?

Advertisement

Tankenöten:

Tankenöten:

Bilden visar en enkel triangel med linjer inuti, som delar upp figuren i flera sektioner. Vid första anblicken verkar trianglarna bara vara 4, resten ser bara ut att vara trapetser, men du bör inte stanna vid första blicken, utan titta noga på alla detaljer, annars riskerar du att ge fel svar.

Faktum är att svaret inte är självklart och bara de med hög intelligenskvot kan se det inom tio sekunder. En riktigt begränsad tid som dock visar en individs resonemangsförmåga.

Advertisement
Ser du de 18 trianglarna i bilden? - 2

Tänk bara utanför ramarna, stanna inte vid trianglarna som du ser direkt, du måste nästan bryta ner figuren, se hur de sammanflätade linjerna lyckas bilda andra trianglar. Det är nödvändigt att komma ihåg trianglarna som har hittats för att inte bli förvirrad och följa en logik för att räkna dem.

Om du inte kommer på lösningen eller om du vill se att du lyckades lösa gåtan, nedan följer en förklarande video som visar hur man lokaliserar alla 18 trianglar.

Lösningen:

Hittade du dem alla?

Advertisement