Några säkra lösningar för att hålla myror långt borta från ditt hem

av Titti Carlberg

14 Juni 2023

Några säkra lösningar för att hålla myror långt borta från ditt hem
Advertisement

En av de största rädslor en människa kan känna är den mot insekter. Av de små varelserna som lyckas smyga sig in överallt räcker det oftast med att man ser en glimt. Bland de vanligaste insekterna är myror, speciellt när vädret blir varmare kommer de ut från sina gömställen och invaderar husen, vilket innebär stora problem för husägarna. Så fort man får syn på dessa oönskade gäster i sitt hem, försöker man på alla sätt och vis försöka driva bort dem.

Det finns några naturliga botemedel som kan hjälpa till att hålla myror borta från hemmet, vilket gör att alla kan leva i fred utan rädslan för att dessa insekter ska invadera alla utrymmen från en minut till en annan.
Låt oss se vilka medel som kan användas för att hindra dessa oönskade gäster.

via Bobvila

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Det finns naturliga medel som håller myror borta. Plantera aromatiska örter i trädgården eller på terassen. En av de mest effektiva, för att avvärja dessa små insekter, är mynta, dess starka lukt är ett utmärkt repellerande. En annan bra allierad är timjan, som har en arom som myror inte tål.

De växter som de oönskade gästerna inte tål är inte bara dessa, utan basilika och rosmarin måste också beaktas. Alla dessa aromiska örter behöver nödvändigtvis inte planteras, det räcker med att man lägger några blad i de områden eller springor där myrorna tar sig in.

En sista växt att använda som allierad mot dessa insekter är lavendel, en ört känd för sin avslappnande lukt, men som är starkt hämmande för myror. Ta bara några torkade blommor (som avger en ännu starkare arom) och placera ut dem på de områden du vill säkra.

Advertisement
Emilian Robert Vicol/Flickr - Not the actual photo

Emilian Robert Vicol/Flickr - Not the actual photo

När man överväger dessa örter är deras gemensamma nämnare att de avger en stark doft. Detta får myrorna att uppfatta den skarpa aromen, vilket hindrar dem från att komma in i huset.

Kände du redan till dessa "mormorsknep" för att skydda ditt hem från oönskade gäster?

Advertisement