Mannen hittar en läskig tavla i gömd i väggen i huset där han har bott i nästan 50 år

av Titti Carlberg

06 Juni 2023

Mannen hittar en läskig tavla i gömd i väggen i huset där han har bott i nästan 50 år
Advertisement

Vi tror att vi känner varje hörn av våra hem på djupet, att den plats vi anser vara den säkraste i världen, vår tillflykt, inte har några hemligheter för oss. Men det kan hända att det inte är så: något mystiskt, kanske dyrbart och av stort värde, eller avgjort läskigt, kan faktiskt dölja sig bakom de välbekanta väggarna.

Det sistnämnda är fallet med en man som har bott i nästan 50 år i sitt hus, han stötte på en märklig upptäckt i väggen i sin hall: en målning som var allt annat än rogivande.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Mannen berättar om sitt fynd på plattformen Reddit där han visade upp en hemsk tavla som han hittat gömd i väggen i sitt hus. Mannen, som presenterade sig själv som BeginningSir2984, skrev: "Jag hittade den här inne i väggen i min hall. Jag har bott 46 år i det här huset. På baksidan av tavlan står det med så svag stil att den inte fastnar på foto, 'En gamling kallad Energi'."

Den hemska tavlan visar ansiktet på en man med mustasch och skägg i rödfärgad nyans och två mörka skuggor istället för ögon. Tavlan har legat gömd i väggen under minst fem decennier, innan mannen fann den under ett renoveringsarbete hemma.

 

Advertisement
BeginningSir2984/Reddit

BeginningSir2984/Reddit

Han säger dock att han inte känner sig skrämd av själva målningen, utan av att den har legat begravd innanför hans vägg under så många år.

"Den är målad på trä och den skrämmer mig faktiskt inte alls. Det är konstigt. Det finns inget illvilligt runt den, inte ens min tonårsdotter blir skrämd av den".

Webbanvändarna är dock inte av samma åsikt och har inte reagerat på samma sätt som han, faktum är att de uttryckte förvirring och uppmanade honom att flytta eller åtminstone inspektera insidan av alla väggar i hans hus, eftersom han, enligt dem, riskerar att snart komma i kontakt med "onda andar". Även om deras förslag är lustiga till sin natur, tyckte många att tavlan var läskig.

Hur skulle du ha reagerat? Vem kunde ha gömt den där och varför? Vem tror du att den gamle mannen på tavlan är?

Advertisement