Klarar du lösa detta visuella test? Få hittar det exakta resultatet

av Titti Carlberg

03 Juli 2023

Klarar du lösa detta visuella test? Få hittar det exakta resultatet
Advertisement

Det finns många människor som gillar att utföra matematiska tester för att se hur pass intelligenta de är. De tar sig an dessa utmaningar mot sig själva och tiden, och försöker komma på lösningen så snabbt som möjligt. De observerar noggrant frågan som ställs, analyserar den och ger sedan sin lösning. 

I det här fallet behöver du bara ha ett bra minne, för att memorera värdet på varje bild och kunna göra beräkningar direkt. Det är vanligt att folk som ger sig in på att lösa dessa utmaningar gör det helt enkelt för att de vill lära sig att tänka utanför ramarna och träna sinnet. Att göra samma operationer med de siffror som redan avslöjats skulle minska svårighetsgraden avsevärt.

Kan du lösa följande huvudbry? Endast ett fåtal personer har lyckats hitta det exakta resultatet. 
Testa dig själv...

Klarar du lösa detta visuella test? Få hittar det exakta resultatet - 1

Många människor tagna av värmen, men framför allt av viljan att komma i mål så snabbt som möjligt, stressar under beräkningen och gör misstag som ger fel resultat. Frågan bygger på enkla matematiska begrepp, nämligen addition, multiplikation och division. Dessa operationer, förutom att få rätt resultat, är viktiga för att associera en figur med ett nummer. Det är absolut nödvändigt att träna sig i huvudräkning, eftersom denna färdighet inte kan läras ut och utvecklas bara genom tiden av konstant träning.

Advertisement
Klarar du lösa detta visuella test? Få hittar det exakta resultatet - 2

För det första ska du följa figur för figur och lösa en uträkning i taget. Det är först och främst nödvändigt att beräkna dryckens värde. Därefter smörgåsen och slutligen pommes frites. När de tre värdena är uträknade är utmaningen löst, byt bara ut figurerna mot siffror i den sista raden på bilden för att lösa problemet, synd dock att många inte kommer ihåg  de matematiska reglerna och får fel resultat. 
Om du inte lyckades räkna ut svaret eller om du vill vara säker på att du räknade rätt, hittar du svaret nedan.

Klarar du lösa detta visuella test? Få hittar det exakta resultatet - 3

Efter att ha identifierat värdet på figurerna eller rättare sagt drycken 10, smörgåsen och pommes frites 2, är det nu enkelt att lösa problemet genom 5+2x10. Problemet är dock att inte alla vet att man först måste lösa multiplikationen och därefter additionen. Faktum är att många istället för 25 ger det felaktiga svaret 70.

Kom du fram till det exakta resultatet?

Advertisement